Hamid Bador calon di Rembau – GTA

Hamid Bador calon di Rembau – GTA

Gerakan Tanah Air (GTA) menganggap Abdul Hamid Bador sebagai tokoh terbaik untuk menjadi calonnya bagi “menyelamatkan negara” pada pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

Timbalan Pengerusi GTA Negeri Sembilan, Mohamad Jani Ismail, berkata beliau sememangnya menginginkan Hamid bertanding di Parlimen Rembau, namun hanya Dr Mahathir Mohamad yang dapat memujuk Hamid bertanding.“Saya ada memberikan pandangan kepada Timbalan Pengerusi GTA Mukhriz Mahathir. Kalau GTA mahu menang dan kembali selamatkan negara, Hamid adalah orangnya.

“Memang ada usaha ke arah itu (jadikan Hamid calon) tetapi yang boleh ‘pujuk’ beliau hanya Mahathir seorang sahaja,” katanya menurut Utusan Malaysia.

Beliau berkata, GTA perlu mengetengahkan individu mempunyai nama besar bagi mencipta kejutan pada PRU15.

“Di Rembau bukan senang untuk kalahkan Mohamad Hasan, tetapi kami perlu ada strategi bagaimana mahu ‘langgar’.“Jika diletakkan Hamid, tentu ada peluang dan tembok itu boleh dipecahkan,” katanya.

Katanya, walaupun Hamid bukan ahli Pejuang tetapi GTA memberi ruang kepada semua, termasuk pemimpin badan bukan kerajaan (NGO), badan profesional serta individu tertentu yang mempunyai nama besar.

Semalam, media melaporkan Hamid antara tokoh terkemuka yang disebut-sebut menjadi calon pada PRU15.

Hamid yang menetap di Rembau dan kini aktif dalam bidang pertanian selepas bersara mempunyai hubungan baik dan setia dengan Mahathir. FMTHamid Bador calon di Rembau – GTA


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Calon PRU15: Hamid Bador, Musa Hassan, dan bekas Peguam negara antara yang disebutDijadikan Pelacur, Dipaksa Makan Lauk Daging Babi

Rajin jemput anak pulang sekolah kerana nak tengok cikgu kacak [VIDEO]Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker