Papan tanda tambahan Lebuhraya SUKE akan ditambah baik

KUALA LUMPUR: Papan tanda tambahan di persimpangan bercabang sepanjang Lebuhraya Bertingkat Sungai Besi-Ulu Kelang (SUKE) yang baharu beroperasi, akan ditambah baik agar tidak mengelirukan pengguna.

Pengendali lebuh raya itu Kumpulan Syarikat Projek Lintasan Kota Holdings Sdn Bhd (PROLINTAS) dalam kenyataan hari ini memaklumkan susulan maklum balas yang diterima, pihaknya memutuskan mencabut papan tanda tambahan itu dengan serta merta, dan pihaknya sedang mereka bentuk papan tanda tambahan baharu yang lebih praktikal dan dijangka siap dalam masa terdekat, tertakluk kepada kelulusan pihak berkuasa.

Terdahulu tular video di aplikasi TikTok yang memaparkan seorang pengguna menunjukkan papan tanda di satu persimpangan di SUKE yang menurutnya sukar dilihat dan mengelirukan.PROLINTAS menyebut papan tanda dipasang pada gantri di setiap 250 meter sebelum persimpangan bercabang, dengan papan tanda tambahan dipasang di tengah-tengah cabang simpang sebagai inisiatif yang diambil pihak perunding dilantik dan syarikat.

Menurut kenyataan itu disebabkan kekangan kawasan, saiz papan tanda tambahan yang digunakan adalah lebih kecil berbanding papan tanda sedia ada.

Bagaimanapun menurut PROLINTAS papan tanda yang dipasang di sepanjang Lebuhraya SUKE adalah mengikut piawaian yang ditetapkan dan telah mendapat kelulusan daripada Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM).

Dalam pada itu PROLINTAS berkata struktur binaan Lebuhraya SUKE adalah selamat dan mengikut piawaian ditetapkan serta menerima kelulusan sewajarnya seperti yang tertakluk dalam Perjanjian Konsesi, sekali gus menyangkal dakwaan terdapat bahagian lebuh raya yang sudah beroperasi itu tidak selamat untuk digunakan.BERNAMA

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET
Jadi janda tidaklah hina – Fatin Afeefa

Cukup sudah dengan Anwar dan MahathirAkulah Penyamun – PKR

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker