Putus buah zakar diserang singa betinaPutus buah zakar diserang singa betina

NAIROBI, Kenya – Seekor singa jantan kehilangan buah zakar akibat diserang sekawan singa betina ketika ia cuba merampas makanan yang sepatutnya dibawa balik kepada anak-anak singa, lapor akhbar Daily Mail semalam.

Dalam insiden baru-baru ini, singa jantan bernama Mandevo itu cuba merampas daging kerbau yang dibunuh sekawan singa betina tanpa menyedari makanan itu adalah untuk dibawa pulang kepada 11 ekor anak singa.

Berang dengan tindakan Mandevo, kawanan singa betina itu terus menyerang ‘Raja Mergastua’ itu sehingga mengakibatkan kecederaan serius pada bahagian alat sulitnya.

Keadaan Mandevo selepas diserang kawanan singa betina. – Gren Sowerby/Animal News Agency
Jurugambar hidupan liar, Gren Sowerby, yang kebetulan membuat tinjauan di kawasan berhampiran sempat merakam detik pertarungan tersebut.

“Kejadian berlaku sangat pantas seperti perlumbaan kereta Formula Satu.

“Mandevo hanya mampu terbaring dan menjilat diri sendiri selepas ‘tewas’ dalam perbalahan itu. Saya kemudian menelefon pihak berkuasa bagi membawa Mandevo mendapatkan rawatan,” katanya.

Menurut Sowerby, renjer hutan telah menghantar Mandevo ke Pusat Gajah Nairobi dan kini sedang menjalani proses pemulihan.

“Meskipun kehilangan satu buah zakar, singa itu berada dalam keadaan baik,” ujar Sowerby. K Online
Putus buah zakar diserang singa betina


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU</a


Nabila Huda dituntut bayar ganti rugi RM900,000 dan mohon maaf dalam 7 hari

Kata dua Aaron Aziz kepada Aliff Aziz

Pendayung solo rentas Atlantik maut di tengah laut [VIDEO]Leave a Reply

Your email address will not be published.