Hampir putus tangan kerana udang

Sebaran :

Hampir putus tangan kerana udang

Malang tidak berbau, itulah peribahasa yang tepat boleh diungkapkan buat seorang individu malang apabila terpaksa melakukan pembedahan untuk memotong separuh salah satu jarinya baru ini.

Difahamkan, kejadian itu terjadi kerana individu malang berkenaan sedang mencuci udang yang dibelinya di pasar lalu telah tercucuk duri daripada udang tersebut.

Menurut individu berkenaan, baginya tercucuk duri udang adalah perkara normal namun apa yang menghairankannya, jarinya telah bertukar menjadi hitam dan mengalami simtom demam pada keesokan harinya.“Waktu mencuci dan membersihkan udang, saya tercucuk berkali-kali dan fikir tiada apa-apa.

“Selepas sehari, jari saya menjadi hitam dan mengalami demam ringan. Pergi ke klinik 24 jam dan di nasihatkan untuk pergi ke Hospital segera.

Lantaran itu, dia telah dikejarkan ke hospital bagi mendapat rawatan susulan dan telah terlantar di hospital selama 7 hari manakala di tahan wad unit rawtan rapi (ICU) selama 2 hari kerana terkena jangkitan kuman.

“Malam tu juga di operate dan terlantar di hospital selama 7 hari dan 2 hari di ICU.“Saya di maklumkan terkena serangan bakteria hidup pemakan. Doktor cakap kalau terlambat satu hari, saya mungkin kehilangan lengan.

“Bakteri tersebut sudah menjalar sampai ke ketiak dan melarat ke bahagian tubuh saya yang lain.

“Mohon maklumkan keluarga agar berhati-hati saat membersihkan udang mentah atau makanan laut. Wc

Hampir putus tangan kerana udang
Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU</a


Gelagat Sekumpulan Lelaki Keluarkan Mayat Rakan Dari Keranda Untuk Dibawa Berjalan [VIDEO]

Try It! This Tunnel Leads You On A Hike With A Scenic View Of Malaysia’s Tallest Highway [VIDEO]


Sebaran :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *