Lelaki disambar api lompat pagar minta tolong


Mangsa yang mengalami melecur 60 peratus pada tubuhnya dibawa ke HPP untuk rawatan lanjut

Lelaki disambar api lompat pagar minta tolong.

GEORGETOWN – Seorang penjaga bangunan berlari dan melompat pagar sebuah rumah dengan tubuhnya melecur akibat disambar api dalam kebakaran di Jalan Penang di sini.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jalan Lebuh Pantai, Muzzamer Mohd Salleh berkata, dalam kejadian pada jam 3.10 petang, mangsa yang berusia lingkungan 40-an itu bertindak sedemikian untuk meminta pertolongan selepas tubuhnya disambar api.

Menurutnya, mangsa dikatakan berlari kira-kira 100 meter ke kedai berhampiran sebelum orang yang ternampak kejadian itu bantu memadamkan api ditubuhnya.Katanya, ketika kejadian, mangsa bersama rakannya yang juga penjaga bangunan namun rakannya itu berjaya melarikan diri.

Anggota bomba sedang memadamkan api di lokasi kejadian.

“Kami terima panggilan kecemasan kira-kira jam 3.15 petang. Setelah tiba di lokasi, kebakaran membabitkan sebuah rumah kedai dua tingkat kelas A berkeluasan 30×200 kaki persegi. Ia merupakan rumah kedai lama (warisan) dengan bahagian belakangnya dijadikan rumah pekerja.

“Kebakaran berlaku di bahagian bilik di tingkat bawah bangunan dan anggaran kemusnahan kebakaran adalah 20 peratus,” katanya ketika dihubungi pada Sabtu.Katanya, kebakaran dapat dikawal pada jam 3.51 petang oleh anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Lebuh Pantai dengan bantuan dari BBP Jalan Perak.

“Mangsa melecur sehingga 60 peratus di bahagian tubuhnya. Dia dibawa ke Hospital Pulau Pinang untuk rawatan lanjut dan dilaporkan stabil. Punca dan jumlah kerugian masih dalam siasatan,” katanya.

Lelaki disambar api lompat pagar minta tolong


Baca Artikel Menarik :Layari Laman Facebook MYKMU


Kes langgar SOP Rashid, polis buka siasatan

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker