Ahli MKT UMNO ditipu berulang kali oleh Zahid

Ahli MKT UMNO ditipu berulang kali oleh Zahid.  Penyebaran audio dan video mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO baru-baru didakwa ada kaitannya dengan penipuan berulang kali oleh Presiden parti itu, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Pemimpin UMNO yang digantung keahlian selama enam tahun, Tun Faisal Ismail Aziz berkata, pihak yang membocorkan rakaman audio dan video tersebut dipercayai adalah ahli MKT yang terlibat dalam mesyuarat kerana hanya mereka mempunyai akses pautan.

“Mungkin ada dalam kalangan ahli MKT membuat keputusan merakam dan membocorkan perbincangan supaya Presiden dapat dihalang daripada membuat kenyataan sesuka hati termasuk menyatakan sesuatu bukan keputusan MKT.

“Sebelum ini beberapa ahli MKT dan ahli UMNO merasakan mereka telah dipermainkan oleh Presiden dan Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan.

“Lain dibincang lain disiarkan sebagai keputusan mesyuarat dan perkara yang tidak diputuskan dalam Mesyuarat MKT diumum sebagai keputusan Mesyuarat MKT seperti menangguhkan pemilihan parti selama 18 bulan” katanya dalam satu kenyataan di Facebook pada Khamis.

Tun Faisal berkata, ada ahli MKT dipanggil secara seorang demi seorang untuk beri persetujuan di luar mesyuarat MKT untuk menarik sokongan terhadap kerajaan PN.

“Semasa Mesyuarat MKT, dimaklumkan perkara lain pula ditimbulkan, iaitu menarik sokongan terhadap Perdana Menteri.

“Agenda mesyuarat MKT dimaklumkan lain tetapi yang timbul adalah menarik sokongan terhadap Perdana Menteri seperti dalam audio iaitu ‘35 ahli MKT menyokong’ penarikan sokongan terhadap kerajaan PN dan keputusan dibuat di luar mesyuarat MKT.

“Tiada sebarang undian dibuat untuk perkara tersebut sama ada menarik sokongan terhadap PN atau PM,” jelasnya.

Mengulas lanjut, Tun Faizal berkata, rakaman audio itu dipercayai dibocorkan oleh ahli MKT yang tidak berpuas hati dengan kepimpinan dan penipuan berulang kali oleh Presiden UMNO.

Ahli MKT UMNO ditipu berulang kali oleh Zahid


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


‘Mereka’ jahanamkan impak ekonomi bernilai RM500 billion begitu sahaja – Najib Razak

 

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker