2 maut lumba haram, seorang positif covid-192 maut lumba haram, seorang positif covid-19

Dua Remaja Maut Disyaki Lumba Haram, Salah Seorang Positif COVID-19

Walaupun kebanyakan tempat sedang berada di bawah kawalan pergerakkan PKPD, namun ia tidak menghalang sebahagian pihak yang tidak bertanggungjawab untuk melakukan aktiviti kurang bermoral.

Terbaharu, dua orang remaja maut setelah motosikal yang dinaiki mereka berdua merempuh antara satu sama lain semasa dipercayai sedang berlumba di landasan Lapangan Terbang Lama Tawau pada petang semalam.

Memetik laporan Harian Metro, kedua-dua mangsa yang baru berusia 15 dan 16 tahun meninggal dunia serta-merta di tempat kejadian. Ketua Polis Daerah Tawau, Asisten Komisioner Peter Umbuas berkata, siasatan awal mendapati kedua-duanya tidak memiliki lesen, tidak memakai topi keledar dan disyaki terbabit dalam aktiviti lumba haram.
Beliau turut menyatakan pihaknya sedang giat mengesan pemilik sebenar salah sebuah motosikal yang terbabit dalam kemalangan berikutan alamat pemilik berdaftar adalah di daerah Semporna.

Lebih mengejutkan lagi apabila salah seorang mangsa didapati positif COVID-19 setelah ujian saringan wabak tersebut telah dibuat.

“Bagaimanapun, sampel darah mereka telah diambil untuk dianalisa dan proses bedah siasat akan dijalankan bagi mengetahui punca kematian.

“Siasatan lanjut masih dijalankan dan kemalangan disiasat menurut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” terang Asisten Komisioner Peter Umbuas. Vc

2 maut lumba haram, seorang positif covid-19

Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


PKPD untuk siapa sebenarnya? – Che TaLeave a Reply

Your email address will not be published.