Polis akan panggil Takiyuddin


Polis akan panggil Takiyuddin

Polis akan memanggil Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang), Datuk Seri Takiyuddin Hassan, untuk membantu siasatan berhubung kenyataannya.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hamzah Zainuddin, berkata tindakan itu diambil susulan laporan terhadap Takiyuddin yang diterima polis.

“Sesiapa yang lakukan hasutan atau timbulkan perasaan kurang senang, bila ada aduan atau laporan yang diterima, polis akan siasat.“Tiada darjat mengenai hal itu, semua yang ada laporan kita panggil untuk siasatan,” katanya dalam sidang media Rangkuman Operasi Pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) Sekatan Pergerakan Penuh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), hari ini.

Terdahulu, Pemuda Pakatan Harapan (PH) membuat laporan polis terhadap kenyataan Takiyuddin yang didakwa mempersenda Yang di-Pertuan Agong.

Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Mustafa Billah Shah, sebelum ini menzahirkan pandangan persidangan Parlimen perlu diadakan secepat mungkin bagi menangani COVID-19 dan menyelamatkan ekonomi negara.

Takiyuddin ketika Bicara Harakah bertajuk ‘Proklamasi Darurat: Berjaya Atau Sebaliknya’ yang disiarkan secara maya malam kelmarin berkata, pandangan dizahirkan Yang di-Pertuan Agong supaya persidangan Parlimen diadakan secepat mungkin tidak memperincikan bila ia perlu diadakan. BHPolis akan panggil Takiyuddin


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU NET


Israel minat jalin hubungan dengan Malaysia

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker