Maszlee sokong Anwar di luar pengetahuan MahathirTindakan Dr Maszlee Malik yang dikatakan memberi sokongan kepada ahli Parlimen Port Dickson Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri kesembilan dibuat di luar pengetahuan Tun Dr Mahathir Mohamad.

Sumber yang rapat dengan pengasas Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) itu memberitahu Astro AWANI, jika benar, tindakan ahli Parlimen Simpang Renggam itu sangat mengejutkan.

Ini kerana Anwar ketika sidang media pada 23 September lepas memaklumkan ahli Parlimen yang mewakili Pejuang tidak ada dalam senarainya.

Sumber itu juga memberitahu, Pejabat Dr Mahathir berusaha menghubungi Maszlee untuk mendapatkan penjelasan berhubung perkara itu, namun bekas Menteri Pendidikan berkenaan gagal dihubungi.

“Sehingga kini, Maszlee masih gagal dihubungi oleh pejabat Tun Mahathir untuk mendapatkan penjelasan lanjut,” kata sumber tersebut kepada Astro AWANI.
Satu surat didakwa akuan bersumpah (SD) Maszlee memberi sokongan kepada Anwar tular di media sosial lewat petang Sabtu.
Menerusi surat itu Mazlee didakwa menyatakan beliau ikhlas memberikan sokongan yang tidak berbelah bagi dan setia kepada Anwar.

Usaha Astro AWANI untuk mendapatkan penjelasan Maszlee berhubung perkara berkenaan juga masih belum berhasil.

Maszlee dan pegawainya juga tidak membuat sebarang kenyataan menafikan atau mengesahkan perkara berkenaan. Awani

Mahathir utus surat minta Maszlee undurLeave a Reply

Your email address will not be published.