SAH: Timbalan Speaker Selangor Dr. Daroyah Alwi Keluar PKR Tinggalkan PH

Sebaran :

Timbalan Speaker Dewan Undangan Negeri Selangor, Daroyah Alwi, yang juga Adun Sementa mengumumkan keluar dari PKR.

Beliau merupakan wakil rakyat terbaru yang dikaitkan dengan Mohamed Azmin Ali meninggalkan parti itu.

Timbalan Ketua Wanita PKR itu berkata, keputusan itu dibuat kerana hilang kepercayaan terhada kepimpinan parti yang dipimpin Presiden PKR, Anwar Ibrahim.

“Saya bernombor ahli B1800073914 dengan ini ingin mengumumkan peletakan jawatan saya sebagai timbalan ketua Wanita PKR pusat, serta keluar dari parti berkuat kuasa hari ini.“Keputusan ini dibuat kerana saya sudah hilang rasa yakin dan percaya kepada presiden juga parti yang alpa tentang idealisme perjuangan serta hala tuju parti,” katanya dalam sidang media hari di Shah Alam, hari ini.

Tindakan Daroyah meninggalkan PKR sememangnya sudah dijangka kerana beliau dilihat berada dalam kem bekas timbalan presiden PKR Mohamed Azmin Ali dan bekas naib presiden Zuraida Kamaruddin.

Kedudukan Daroyah dalam PKR sedikit tergugat apabila Azmin bersama kemnya bertindak keluar parti menyertai Bersatu pimpinan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin bagi membentuk kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Syarikat berkaitan Mirzan Mahathir disiasat Bursa S’puraPada 4 Mac lalu, Majlis Pimpinan Wanita Pusat (MPWP) PKR pada Mac lalu mendesak Daroyah dan ketuanya, Haniza Mohd Talha supaya menyatakan pendirian secara jelas mengenai sokongan Anwar.

Daroyah sebelum ini menyatakan rasa tidak puas hati dengan penggantungan ketua Wanita PKR dan Adun Lembah Jaya Haniza Talha.


Sebaran :

Leave a Reply