Lelaki mati dipijak gajah di Gerik

Lelaki mati dipijak gajah di Gerik

Gerik: Seorang lelaki Orang Asli mati dipercayai dipijak gajah di kawasan kebun getah di Kampung Lerlar, Rancangan Pengumpulan Semula (RPS) Pos Kemar, di sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Gerik Superintendan Zulkifli Mahmood berkata, dalam kejadian jam 3.15 petang, mangsa yang berusia 65 tahun disahkan mati di lokasi selepas ditemukan terbaring dalam keadaan berlumuran darah.Katanya, siasatan mendapati, mangsa pergi ke lokasi berkenaan untuk mencari kayu, sebelum suara teriakan mangsa yang disusuli bunyi tempikan gajah didengari anak perempuannya yang berusia 44 tahun.

“Selepas reda, anak perempuan mangsa yang juga saksi kejadian pergi ke lokasi berkenaan bersama abang iparnya sebelum menemukan mangsa.

“Dia juga terlihat kelibat seekor gajah di kawasan itu,” katanya pada kenyataan.

Kes diklasifikasi sebagai mati mengejut (SDR) dan masyarakat di kawasan berkenaan diminta berhati-hati ketika menjalankan aktiviti pertanian.Mereka juga diminta memaklumkan kepada pihak berkuasa sekiranya mempunyai maklumat berkaitan kehadiran hidupan liar supaya tindakan sewajarnya dapat diambil. HM

Lelaki mati dipijak gajah di Gerik

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NETSaya kerja siang malam untuk sara keluarga – Nora Danish

PN dicabar tutup kilang berkaitan Blackrock di Kedah, KelantanBlackRock sudah berpuluh tahun labur di Malaysia

Itu buaya kak, bukan kucing [VIDEO]Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker