Sanggup kutuk Malaysia sebab nak kawan dengan Mat Saleh

Sanggup kutuk Malaysia sebab nak kawan dengan Mat Saleh

“Dia Jatuhkan Maruah Negara Malaysia” – Hanya Kerana Nak Kawan Dengan Mat Saleh, Lelaki Sanggup Hina Negara Sendiri

Melalui laporan portal mStar, seorang pengguna di platform X meluahkan rasa sedih apabila rakannya menghina negara kelahirannya iaitu Malaysia.Hina negara sendiri
Kata lelaki itu, sahabatnya itu telah menghina dan menjatuhkan maruah Malaysia hanya kerana mahu bergaul dengan seorang warga asing (mat saleh).

Tindakan rakan lelaki tersebut bukan saja menjatuhkan maruah negara, malah memalukan sebagai seseorang yang lahir di negara Malaysia.

Mat saleh tu terkejut dengar kawan aku punya penceritaan sampai dia datang tanya aku balik, betul ke Malaysia ni teruk sangat? Sedih apabila maruah negara aku dijatuhkan oleh rakyatnya sendiri.

Tindakan melampaui batas
Dalam pada itu, pengguna itu menegaskan setiap negara mempunyai masalah tetapi untuk menghina negara sendiri hanya kerana mahukan perhatian orang luar sememangnya tidak wajar.Kalau negara pun dia sanggup khianati, apatah lagi keluarga dan kawan-kawan dia sendiri. Busuk sungguh hatinya, semoga tak pulang ke Malaysia dah.

Difahamkan, kerana merasakan hal yang dilakukan sahabatnya itu berlebihan, lelaki berkenaan membuat keputusan untuk memutuskan hubungan persahabatan itu.

Sanggup kutuk Malaysia sebab nak kawan dengan Mat Saleh

Baca Artikel Menarik:Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Sambut ‘Birthday’ Zayn Rayyan di kubur, netizen rasa makin pelik (Video)

1 by 1: “Kalau tak mabuk itu orang mesti kena” – Anne singlet putihPunca Hajar Aswad dicuri dan 30 ribu jemaah haji dibunuh

Kalau tak boleh gurau, duduk surauRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker