PAU 2023: Amanat Najib untuk UMNO

Ahmad Zahid sebak dengar amanat Najib

PAU 2023: Amanat Najib untuk UMNO

Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi meluahkan rasa sebak sejurus melihat klip video oleh anak kepada bekas Presiden parti itu, Datuk Seri Najib Tun Razak yang ditayangkan semasa Perhimpunan Agung UMNO (PAU) 2023 pada Jumaat.

Menurut klip video yang diucapkan oleh Datuk Mohamad Nizar Najib itu, beliau mengatakan bahawa ayahnya tidak pernah mengarahkan untuk menentang atau tidak memberikan sokongan kepada Kerajaan Perpaduan.

“Ada permainan di luar sana yang mengatakan kononnya ayahanda saya marah dengan Kerajaan Perpaduan sekarang dan minta kita serang institusi Presiden. Apa yang saya ingin tegaskan, ayahanda saya tidak pernah mengeluarkan arahan untuk kita serang institusi Presiden atau mana-mana komponen dalam Kerajaan Perpaduan.

“Malah beliau tuntut supaya kita setia dengan parti UMNO dan menghormati institusi Presiden UMNO yang kini diterajui oleh Ahmad Zahid sekarang,” kata Mohamad Nizar.

Sejurus kemudian, kelihatan Ahmad Zahid sebak dan berkata kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim, bahawa perkara yang dikatakan tersebut adalah tulen.

“Kita di sini, dia di sana. Semangatnya ada dalam Dewan Merdeka. Kita berdoa tapi Allah nak kita berusaha,” katanya.

Tambah Ahmad Zahid, Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO akan meneruskan perjuangan dengan membela keadilan buat Najib.

Meskipun kini berada di sebalik tirai besi, nama Datuk Seri Najib Razak dan laungan “Bossku” tetap bergema di Dewan Merdeka.

Laungan itu semakin kuat kedengaran selepas Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi memetik nama bekas Perdana Menteri itu dalam ucapan dasarnya ketika Perasmian Perhimpunan Agung UMNO 2023 (PAU2023) pada Jumaat.

Beliau menegaskan UMNO mahukan keadilan buat Najib dan menyatakan bekas Ahli Parlimen Pekan itu mendoakan dan mengharapkan Kerajaan Perpaduan menang dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) kelak.

PAU 2023: Amanat Najib untuk UMNO

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Putri Ariani Di America’s Got Talent Bikin Meremang (Video)

Saya akan dedahkan apa dihisap Khairy minggu depan – Bung

Artis hamilkan anak orang

Durian duri hitam dijual RM98 1 kilogram di Vietnam

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker