GTR Burger santuni 2 juta umat Islam menerusi Kebahagiaan Ramadan

GTR Burger santuni 2 juta umat Islam menerusi Kebahagiaan Ramadan

GTR Burger dan Pertubuhan Rezeki Infaq (RI) menjalin kerjasama untuk melaksanakan program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) sempena kedatangan bulan Ramadan nanti.

Dinamakan “Kebahagiaan Ramadan 2023”, program yang akan dilancarkan itu nanti menyasarkan 2 juta umat Islam menerima manfaatnya.

Menurut Pengasas GTR Burger, Nordin Mat, kerjasama dengan RI itu juga membuka peluang kepada pihak-pihak lain untuk beramal sempena bulan Ramadan menerusi infak dan sedekah jariah menerusi program tersebut.“Gabungan kedua organisasi ini menghasilkan satu program “Kebahagiaan Ramadan 2023” yang antara agendanya adalah mencari dana serta memberikan manfaat kepada 2 juta orang sepanjang bulan Ramadan nanti.

Selain mengimarahkan bulan Ramadan tahun ini, kami juga ingin menjadikan bulan yang mulia itu lebih bermakna kepada kita semua melalui rezeki yang dikongsi bersama orang yang memerlukan”, katanya dalam satu kenyataan kepada media hari ini.

Tambah beliau, fokus dan objektif bagi program Kebahagiaan Ramadan 2023 adalah untuk menaja hidangan berbuka puasa kepada mereka yang memerlukan dengan mensasarkan 20 ribu buah masjid, pusat tahfiz, surau dan madrasah di seluruh negara.

Menerusi program itu, 5,000 peniaga juga akan mendapat manfaat dalam membekalkan hidangan juadah berbuka puasa yang akan diagihkan setiap hari sepanjang bulan Ramadan.Orang ramai boleh menyalurkan sumbangan infak dan sedekah program Kebahagiaan Ramadan 2023 serendah RM30.

Sumbangan boleh disalurkan menerusi website https://rezekiinfaq.com/kempen/kebahagiaan-ramadan-2023/

GTR Burger diasaskan oleh Koperasi Penternak Ruminan yang membangunkan rangkaian perniagaan burger yang kini mempunyai sejumlah 310 cawangan di seluruh Malaysia.

Manakala Pertubuhan RI pula adalah sebuah NGO berdaftar yang dibenarkan menerima sumbangan tunai oleh Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (ROS), fokus kepada penyaluran bantuan pendidikan, pembangunan serta kebajikan anak yatim, tahfiz dan madrasah di seluruh negara.“Kami mengharapkan sokongan semua pihak untuk sama-sama kita imarahkan bulan Ramadan nanti dengan amal jariah serta infak untuk mereka-mereka yang memerlukan”, katanya. Utv

GTR Burger santuni 2 juta umat Islam menerusi Kebahagiaan Ramadan

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Perompak dan peraba kemaluan gadis penjual ketum diburu Polis [VIDEO]

Lelaki beri anjing makan roti sapu mentega cuit hati orang ramai [VIDEO]

Pengarah Mentega Terbang menghadap Bukit Aman

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker