Anisha Isa-Kalebic – Kekasih Putera Mateen

Anisha Isa-Kalebic – Kekasih Putera Mateen

Anisha Isa-Kalebic - Kekasih Putera Mateen

Sejak kebelakangan ini, Putera Sultan Brunei Darussalam Hassanal Bolkiah yang bernama Pengiran Muda ‘Abdul Mateen atau Putera Mateen menjadi perbincangan netizen di Malaysia mahupun Indonesia. Memiliki paras tampan dan tubuh sasa, menjadikan kehidupan Mateen menjadi sorotan kerana beliau merupakan lelaki idaman setiap wanita.

Saat beliau digilai ramai wanita, muncul pula wanita yang digelar kekasih putera raja ini iaitu Anisha Isa-Kalebic. Bagi anda yang tidak mengenali teman wanita Mateen, berikut ulasan ringkas profil Anisha Isa.

Anisha merupakan cucu kepada penasihat sultan yang berpengaruh di Negara Brunei Darussalam, Yang Berhormat Pehin Dato Awang Isa bin Awang Ibrahim.

Datuknya ialah seorang pembesar Brunei. Pada masa ini, beliau memegang jawatan sebagai Penasihat Khas Kebawah Duli Yang Maha Mulia dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri dalam kerajaan Brunei. Beliau juga merupakan seorang Manteri, iaitu golongan pembesar diraja, dengan gelaran ‘Pehin Orang Kaya Laila Setia Bakti Diraja’.

Raysha Rizrose sudah bertunang

Cucu Pengasas Syarikat Penerbangan Royal Brunei

Menurut laman web kerajaan Brunei www.pmo.gov.bn, Pehin Dato Haji Isa ialah pengasas Syarikat Penerbangan Royal Brunei. Pada tahun 1968 datuk Anisha dilantik sebagai Timbalan Peguam Negara dan Timbalan Menteri Besar (Timbalan Menteri Besar) pada tahun 1970. Hanya dari tahun 1971 hingga 2005 beliau dilantik sebagai Penasihat Am kepada Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam.

Sejak itu, datuk Anisha menjadi rapat dengan ahli kerajaan. Pada November 1974 hingga Januari 1984: beliau juga pernah berkhidmat sebagai Pengerusi Pengasas Syarikat Penerbangan Royal Brunei yang diasaskannya.

Anisha Isa-Kalebic - Kekasih Putera Mateen

Selain itu, Rupanya abang kandung Anisha iaitu dikenali dengan nama Danial Deen Isa Kalebic, merupakan kawan rapat Mateen. Mereka berdua sering bersama dan memiliki hobi yang serupa iaitu gemar bermain bola sepak.

Anisha Isa-Kalebic - Kekasih Putera Mateen

Anisha Isa-Kalebic - Kekasih Putera Mateen

Anisha diketahui lulus dari universiti terkenal di England. Pemilik wajah cantik dan natural ini juga mempunyai perniagaan dalam sektor fesyen dengan nama produk Slik Collective. Selain itu, Anisha dilaporkan memulakan perniagaan pelancongan bernama Authentirary bersama rakan baiknya.

Kedua-duanya sering dilihat bersama pada beberapa acara yang menyebabkan mereka dilaporkan mempunyai hubungan istimewa. Dalam sebuah gambar yang dikongsikan oleh Danial Isa, Anisha kelihatan comel apabila memakai pakaian tradisional India. Manakala Putera Mateen kelihatan segak dengan Kurta Hitam dan kedua-duanya kelihatan serasi.

Di tengah kesibukannya, Anisha juga tidak lupa meluangkan masa untuk bersenam. Beliau beberapa kali pergi bersenam di gim yang sama dengan  Mateen di Brunei Darussalam. Ramai netizen mengatakan mereka sangat manis apabila berada dekat, kelihatan mereka berdua selalu menghabiskan masa bersama.

Sementara itu, apabila melihat akaun Instagram peribadinya, Anisha sering merantau ke pelbagai negara. Anisha Isa juga sering dilihat memakai barangan jenama terkenal dalam beberapa aktiviti.

Namun, instagram peribadinya telah di ‘private’ dan hanya boleh dilihat oleh rakan-rakan terdekat sahaja.

Kau bagus sangat ke? – bekas isteri Radhi OAG

 

Anisha Isa-Kalebic – Kekasih Putera Mateen

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker