Pekerja valet rempuh 2 Lamborghini milik bilionair

Pekerja berkenaan secara tidak sengaja merempuh dua Lamborghini Aventador Ultimaes antara satu sama lain milik seorang bilionair terkemuka. – Instagram

PERTH –  Seorang pekerja valet sebuah kasino menyebabkan dua ‘supercar’ Lamborghini milik seorang bilionair berlanggar selepas dia hilang kawalan ketika memandu salah sebuah kenderaan tersebut, lapor portal berita LadBible kelmarin.

Dua  kereta itu dikatakan berharga kira-kira £1 juta (RM5.2 juta).

Kedua-dua kereta adalah model Lamborghini Aventador Ultimae, yang merupakan versi terakhir jenama kereta sport mewah itu.

Ia dikatakan milik pengasas syarikat permainan sosial online, Virtual Gaming Worlds, Laurence Escalante.Insiden  berlaku sekitar pukul 9 malam (waktu tempatan) pada 8 Februari lalu di pusat hiburan Crown Resorts.

“Kami mengesahkan bahawa dua buah kereta rosak di laluan Crown Towers Perth sejurus sebelum pukul 9 malam, Rabu lalu.

“Keselamatan kakitangan dan tetamu adalah keutamaan kami. Kami sedang menjalankan penilaian penuh bagi insiden itu bersama pihak terlibat,” kata seorang jurucakap Crown Towers Perth.

Rakaman kejadian itu menjadi tular dan memaparkan staf valet tersebut sedang duduk di tempat duduk pemandu ketika pekerja lain dan orang ramai tiba untuk memeriksa keadaannya.“Saya benar-benar telah merosakkannya,” kata pekerja tersebut.

Dia kemudian keluar dari kereta lalu berkata: “Lihat bagaimana kedua-dua pedal itu berada terlalu rapat? Saya menekan brek tetapi kereta terus bergerak.”

Video itu dikongsikan di laman Instagram dan menerima pelbagai komen daripada netizen.

“Dia pasti akan dipecat,” kata seorang pengguna.“Mereka mempunyai insurans. Perkhidmatan valet yang bagus kebiasaannya mempunyai pemandu terbaik yang akan memandu kereta mewah,” kata seorang pengguna lain. – Agensi

 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda

Baca Artikel Menarik:Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Senarai pemenang AJL37, Terus Hidup dinobat sebagai juara

Jahat atau tak, tunggu saja – AnwarIsteri naik hantu, ganyang skandal suami tepi jalan raya [VIDEO]

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker