Pemandu rentung dalam kemalangan di Lebuhraya Guthrie

Pemandu rentung dalam kemalangan di Lebuhraya Guthrie

Seorang pemandu Mazda berwarna merah ditemukan rentung dipercayai selepas kereta dipandunya terbabas dan terbakar di sebelah kiri penghadang jalan di kilometer 3.6 Lebuhraya Guthrie dari Shah Alam sebelum tol Bukit Jelutong, awal pagi tadi.

Ketua Polis Shah Alam, Mohd Iqbal Ibrahim, berkata mangsa yang identitinya belum dapat dikenal pasti itu disahkan meninggal dunia di tempat kejadian kerana turut terbakar bersama kenderaan dipandu.

Katanya, mayat mangsa dibawa ke Hospital Shah Alam untuk proses bedah siasat dan siasatan lanjut sedang dijalankan bagi mengenal pasti punca dan sebab kematian.Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Iqbal turut meminta orang ramai yang mempunyai maklumat agar menghubungi Pegawai Penyiasat Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (BSPT) Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam, Muhammad Hanif Sukri di talian 014 8066744 bagi membantu siasatan.

Terdahulu, Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazan Khamis, berkata pihaknya menerima panggilan pada 1.15 pagi dan tiba di lokasi kejadian enam minit kemudian.

Katanya, setiba di tempat kejadian pihaknya mendapati sebuah kereta jenis Mazda yang tidak diketahui nombor pendaftaran terbakar 100% akibat kemalangan.“Terdapat seorang mangsa ditemukan rentung di dalam kereta tersebut dan mayat yang tidak diketahui identiti serta jantina itu telah diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut,” katanya. FMT

Pemandu rentung dalam kemalangan di Lebuhraya Guthrie


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET
Halloween di Arab Saudi petanda bencana umat akhir zaman

Apa yang perlu diketahui tentang tragedi Halloween Itaewon?

Seluar tertanggal atas pentas bukan punca Tom tersingkir dari GV9

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker