Pemuda beritahu pemimpin PAS, tunjuk siapa lawan mereka

Pemuda beritahu pemimpin PAS, tunjuk siapa lawan mereka

Sayap pemuda PAS menggesa kepimpinan parti segera memuktamadkan pembahagian kerusi dan calon agar jentera akar umbi jelas siapa lawan dan kawan pada pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

Bercakap di hadapan perwakilan sempena Muktamar Dewan Pemuda PAS ke-63, ketuanya Ahmad Fadhli Shaari berkata jentera anak muda sedang menanti arahan dan isyarat pimpinan untuk bergerak melawan musuh.“Biar jelas siapa boleh dihadap, siapa boleh dibuat kawan. Jangan nanti tabuh berbunyi, baru keris mahu diasah, baru tanjak mahu dicari.

“Gelanggang telah lama ditari musuh, rentak dan gendang sudah lama beraksi, anak muda kita sedang menunggu arahan pimpinan, sebarang isyarat dan arahan akan kami junjung atas batu jemala kami,” katanya.

Sementara itu, Fadhli berkata pendirian Pemuda PAS tetap bertegas tiada kerjasama dengan Pakatan Harapan (PH) menjelang PRU15.

“Kerosakan yang dilakukan PH selama 22 bulan mereka berkuasa juga tidak boleh dinafikan, dan kesannya masih dirasai rakyat sehingga kini.“Kami ingin berpesan kepada anak muda, pastikan peristiwa hitam PH memerintah negara yang menyaksikan tunjang negara hampir dirobekkan dengan pendirian negara terhadap ICERD, tidak akan berulang lagi,” katanya.

“Biarlah peristiwa hitam itu kekal sebagai peringatan dan tidak akan diulang kesilapan sama.”

Sejak Selasa lalu, Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin “diasak” pemimpin PAS selepas bekas perdana menteri itu dilaporkan “terbuka” kepada kerjasama dengan parti lain, termasuk PH untuk memastikan Umno-Barisan Nasional (BN) tumbang pada PRU15.

PAS menganggap PH, khususnya DAP, sebagai seteru politik utamanya. FMTPemuda beritahu pemimpin PAS, tunjuk siapa lawan mereka


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Pukulan Khairulaming, Pelanggan Beratur Panjang Mahu Rasa Nasi Lemak RM1.00 BangsuduWanita Ini Dedahkan Sisi Gelap Bisnes Mesin Air

Misteri Raja bertanduk dua disebut dalam al-Quran – Bhg 1Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker