Sokongan terhadap BN, UMNO terus meningkat – Ismail
Sokongan terhadap BN, UMNO terus meningkat – Ismail
Menjelang hari pengundian, sokongan orang ramai terhadap Barisan Nasional (BN) sepanjang tempoh berkempen Pilihan Raya Negeri (PRN) di enam negeri semakin meningkat.
Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, peningkatan itu bukan sahaja di kawasan kubu kuat BN/UMNO, malah termasuk di beberapa negeri yang menjadi kubu kuat parti pembangkang.
Beliau berkata, sokongan itu diperoleh berdasarkan maklum balas yang diperolehnya ketika turun berkempen di beberapa lokasi di Negeri Sembilan dan Terengganu.
“Saya sudah pergi ke beberapa tempat seperti di Negeri Sembilan, dua kawasan Parlimen iaitu Kuala Pilah dan Tampin. Saya pergi ke Terengganu di Besut.
“Nampak sokongan diterima (terhadap BN) begitu baik. Saya lihat dari segi tempat ke tempat yang saya pergi, sokongan secara terbuka kepada Barisan Nasional amat jelas. Walaupun di negeri tertentu seolah-olah parti lain begitu kuat tapi apabila saya pergi, sambutannya amat memberangsangkan.
“Jadi saya rasa ini adalah isyarat kepada undi yang akan diberikan pada 12 Ogos nanti,” katanya selepas menghadiri program Kenduri Rakyat di FELDA Sungai Kelamah Gemencheh, dekat sini, malam tadi.
Yang turut hadir, Ahli Parlimen Tampin, Datuk Mohd Isam Mohd Isa dan calon BN bagi Dewan Undangan Negeri (DUN) Gemencheh, Suhaimizan Bizar.
Ismail Sabri yang juga Ketua UMNO Bahagian Bera, berkata sukar untuk menjangkakan gelombang yang sama dengan Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) yang lalu turut berlaku pada PRN ini.
“Saya mungkin tak pergi ke semua negeri tetapi di kawasan yang saya pergi seperti di FELDA Sungai Kelamah ini, sambutannya meriah dan respon begitu positif pada BN. Di sini dan juga Besut adalah kubu UMNO, sambutan diterima amat memberangsangkan, jadi saya harap sambutan di sini dan Terengganu sama di tempat lain,” katanya. BH
Sokongan terhadap BN, UMNO terus meningkat – Ismail
Baca Artikel Menarik:
- Chef Nasi Arab terkenal aniaya saya – King of Roadtrip
- Exco Kelantan belanja penapis air kepada aduan yang viral sahajakah?
- Saifuddin Nasution kacau saya – Sanusi
- Telefon tauke judi untuk minta duit?
- Sanusi hang duk buat apa la ni?
- Anak rantau Kelantan pasti dapat peluang kerja jika diberi mandat kepada Kerajaan Perpaduan
- Anwar lawat Ustaz Muhaizad di Madrasah Ribat Al-Musthofa
- Doktor pakar kanser tembak bayi sebelum bunuh diri
- Calon PAS disiasat berkait dakwaan pikat isteri orang
- Sanusi dituntut bayar ganti rugi RM200 juta oleh Vincent Tan
- ‘Fahaman saya benar, yang lain sesat’
- SPRM cari menantu Muhyiddin, peguam
- ‘Aduh YB janganlah macam ni’
- Sanusi ‘play victim’ untuk raih simpati
Layari Laman Facebook MYKMU.NET
Enot dedah dakwaan berkahwin dengan pengkid
You must be logged in to post a comment.