Lelaki hentak kepala bayi kekasih dipenjara seumur hidup

Lelaki hentak kepala bayi kekasih dipenjara seumur hidup

Seorang lelaki Singapura dijatuhi hukuman penjara seumur hidup kerana membunuh bayi teman wanitanya dengan cara menghentak kepala mangsa ke lantai sebuah van miliknya, lapor akhbar Mirror UK kelmarin.

Hakim Mahkamah Tinggi Singapura ketika perbicaraan berkata, tertuduh, Mohamed Aliff Mohamed Yusoff, 29, melakukan perbuatan itu selepas bertengkar dengan teman wanitanya, Nadiah Abdul Jalil.

Dia pada awalnya mendakwa bayi berusia sembilan bulan itu terjatuh daripada dukungannya dalam kejadian pada November 2019.Namun, mahkamah mendapati dia sebenarnya menghentak kepala bayi lelaki berkenaan di atas lantai kayu van miliknya sekurang-kurangnya dua kali.

Mahkamah diberitahu bahawa jenayah itu berlaku di tempat letak kereta di Yishun ketika bayi bernama Izz Fayyaz Zayani Ahmad itu berada di bawah jagaan tertuduh.

Punca kematian mangsa didedahkan sebagai kecederaan akibat terkena objek tumpul.

Tertuduh juga mengambil masa selama 36 minit sebelum membawa bayi itu ke hospital selain menyuruh teman wanitanya menipu pihak hospital mengenai kejadian sebenar yang berlaku.Selain itu, tertuduh turut mencadangkan agar mereka mengupah seseorang untuk mengebumikan bayi itu secara rahsia serta merancang untuk memberitahu orang sekeliling bahawa mangsa hilang selepas setahun kemudian.

Selain penjara seumur hidup, tertuduh turut dijatuhi hukuman 15 kali sebatan. K Online

Lelaki hentak kepala bayi kekasih dipenjara seumur hidup


Baca Artikel Menarik:Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Kapal Layar Mewah Milik Siapa Bernilai RM200 Juta? [VIDEO]

Tembelang Pengkid ‘Mohd Syahid’ Pecah

Ahli Parlimen Bersatu sedar tiada peluang untuk menang

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also
Close
Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker