SUA senaraikan 8 kejayaan UMNO pimpinan Zahid Hamidi

Setiausaha Agung Umno Ahmad Maslan tampil membela presiden partinya Ahmad Zahid Hamidi, susulan dakwaan ahli Parlimen Pasir Salak Tajuddin Abdul Rahman bahawa ahli Parlimen Bagan Datuk itu kini adalah liabiliti dan beban kepada survival Umno.

Menerusi paparan skrin yang dikongsi menerusi ciapannya di laman Twitter Ahmad, berkata apa yang paling penting tentang kepimpinan seseorang ialah hasil perjuangan mereka.

“Dalam perjuangan, yang penting adalah hasilnya. Apakah hasil perjuangan (yang) diketuai oleh presiden, dibantu oleh timbalan presiden Umno dan ahli majlis kerja tertinggi (MKT) yang ada, setakat hari ini?” soal Ahmad berkata dalam catatan itu.

Dia seterusnya menyenaraikan beberapa pencapaian Umno di bawah Zahid, selaku presiden, termasuk kemenangan mereka pada tujuh pilihan raya kecil, kemenangan besar pada pilihan raya mengejut Melaka dan Johor.

Turut disenaraikan adalah kejayaan menjadikan Naib Presiden Umno Ismail Sabri Yaakob sebagai perdana menteri serta mengesahkannya sebagai calon perdana menteri jika mereka terus berkuasa pada pilihan raya umum akan datang.

“Semoga pasukan yang ada ini (akan) berjaya membawa Umno/BN berjaya memenangi semula Malaysia, untuk manfaat rakyat dengan menang dua pertiga majoriti. Insya-Allah,” katanya.

Tajuddin semalam membidas Zahid pada sidang medianya, tiga hari selepas dia disingkirkan sebagai ahli MKT Umno.

Selain mendakwa Zahid sebagai liabiliti kepada Umno, dia memberi amaran bahawa Umno akan kalah dalam pilihan raya umum jika kekal sebagai presiden parti.

Tajuddin juga mendakwa bahawa sekumpulan pemimpin kanan dan berpengaruh dalam Umno dikatakan berkumpul untuk mencari kesepakatan mendesak Zahid berundur secara baik seawal 2020.

Bagaimanapun, dia berkata rancangan itu gagal selepas timbalan presiden Umno Mohamed Hasan dan bekas perdana menteri Najib “membelot” daripada ketetapan tersebut.

Dr Mahathir Mohamad pagi ini keluar dari pejabat Jabatan Peguam Negara (AGC), tempat dia sepatutnya diwawancara oleh panel salah laku tort berkaitan isu kedaulatan Pulau Batu Puteh, sebagai tanda protes terhadap bekas peguam negara Apandi Ali.

 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Nabila Huda tinggalkan Melodi

Mat Kilau : Syamsul Yusof beri amaran

Elaun RM4,733 tak cukup

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker