Ramai bengang staf kurier campak parcel masuk loriTangkap layar video memaparkan tindakan pekerja syarikat kurier mencampak barang pelanggan ke dalam sebuah lori.

PETALING JAYA – Satu video di aplikasi TikTok tular memaparkan beberapa orang pekerja syarikat kurier mencampak barang pelanggan ke dalam sebuah lori.

Menerusi rakaman yang dimuat naik oleh @ameir_zainal, dapat dilihat barang-barang milik pelanggan dibaling dengan kasar malah ada yang terjatuh dan berkemungkinan akan berlaku kerosakan.

Sementara itu, perkongsian tersebut telah mengundang kemarahan orang ramai dan rata-ratanya tidak berpuas hati dengan tindakan pekerja terbabit.

Selain itu, mereka juga bimbang mengenai keadaan barangan yang dibeli atau dihantar menggunakan perkhidmatan syarikat kurier berkenaan terutamanya yang melibatkan jenis bahan yang mudah pecah.

“Habis hancur la biskut raya aku hantar pada pelanggan kalau dibalingnya bungkusan seperti itu,” kata Syed Abdul.
“Pelanggan beli guna duit, penjual hantar guna duit, janganlah buang duit orang lain dengan hasil kerja yang seperti itu, jangan baling barang pelanggan, kalau ada kaca, atau barang yang mudah pecah, siapa nak tanggung kerugian nanti,” ujar Azri Yunus.

Dalam pada itu, seorang lagi pengguna yang juga merupakan pekerja di syarikat kurier tersebut meluahkan kekecewaan apabila terdapat segelintir sikap pekerja yang tidak bertanggungjawab terhadap barang pelanggan.

“Sebab segelintir yang tak amanah dalam kerja, habis satu syarikat kena kecam dengan pengguna dan pelanggan, jaga la nama baik syarikat yang anda kerja, berkhidmat dengan baik, jangan memalukan,” pesannya.

Ramai bengang staf kurier campak parcel masuk lori

 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392
Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:
Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Pensyarah hina pelajar B40 tak mampu beli laptop (Video)

Rupanya Patung Seks, Penduduk Kampung Digempar Mayat Dalam Tong Sampah [VIDEO]

Mentaliti ‘toksik’, kelas rendah! TMJ kritik siapa?Leave a Reply

Your email address will not be published.