PRNJohor: PKR wajar lawan Muda – FarhashPRNJohor: PKR wajar lawan Muda – Farhash

PKR perlu menentang MUDA dalam pilihan raya negeri (PRN) Johor sekiranya parti pimpinan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman itu enggan bertolak ansur dalam isu pembahagian kerusi seperti yang ditawarkan, kata Farhash Wafa Salvador Rizal Mubarak.

Bekas setiausaha politik Anwar Ibrahim itu membuat gesaan tersebut selepas Syed Saddiq membayangkan kemungkinan berlakunya risiko pertindihan kerusi antara MUDA dan PKR di Johor susulan rundingan pengagihan kerusi tamat tanpa persetujuan.

“Jika MUDA tidak menggambarkan sikap toleransi yang baik dan tidak menghormati rakan, maka atas dasar prinsip demokrasi, PKR juga wajar meletakkan calon di kerusi-kerusi yang telah selesai proses rundingan sebelumnya,” katanya dalam kenyataan.

Bekas Ketua PKR Perak itu turut menyifatkan sikap Syed Saddiq dan MUDA sebagai angkuh serta sombong dan tidak jauh bezanya jika dibandingkan dengan Pejuang pimpinan Dr Mahathir Mohamad.
“Majlis Presiden Pakatan Harapan (PH) perlu meneliti semula rundingan dan kerjasama bersama MUDA, jangan biarkan pisang berbuah dua kali.

“Sifat angkuh dan sombong yang ditonjolkan rakan baharu PH, iaitu MUDA kelihatan menjejaskan keharmonian dan seolah-olah wujud agenda tersembunyi yang lebih besar,” katanya.

Sebelum ini Amanah dan DAP memberi laluan kepada MUDA untuk bertanding di enam kerusi dalam PRN Johor, iaitu Tenang, Bukit Kepong, Parit Raja, Machap, Puteri Wangsa dan Bukit Permai, sementara PKR menawarkan tiga kerusi, namun tidak menamakan kawasan berkenaan.
FMT

PRNJohor: PKR wajar lawan Muda – Farhash


Baca Artikel Menarik:
Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Janda bengang dengan jiran puaka (Video)

https://mykmu.net/2022/02/16/saman-ali-puteh-terhadap-balu-arwah-abam-keputusan-jumaat-ini/

Pemandu tayang gari disahkan anggota polisLeave a Reply

Your email address will not be published.