Warga emas berang beratur lama di tepi jalan untuk dos penggalak

Warga emas berang beratur lama di tepi jalan untuk dos penggalak

Orang ramai terpaksa berbaris panjang di luar sebuah pusat vaksinasi di Jalan Pinhorn di sini hari ini untuk mendapatkan dos penggalak Covid-19.

Hampir semua yang beratur adalah warga emas yang terpaksa menunggu sekurang-kurangnya sejam di tepi jalan.

Tiada penjarakan fizikal diamalkan dalam barisan sepanjang 50m itu, dan mereka yang beratur juga perlu mengelak trafik di laluan dua hala itu.Seorang petugas di pusat itu didengar memberitahu mereka yang beratur bahawa kelewatan itu disebabkan mereka datang tanpa membuat janji temu.

Pertikaian kecil menyusul kerana mereka yang datang untuk menerima vaksin secara “walk in” diminta berpatah balik. Seorang lelaki yang datang tanpa membuat janji temu berkata, beliau menyangka sesiapa sahaja boleh pergi ke mana-mana pusat vaksinasi untuk mendapatkan dos penggalak.

Seorang pesara yang hanya mahu dikenali sebagai Cheng, 65, berkata beliau terpaksa meletak kenderaan jauh dari pusat vaksinasi itu dan diminta beratur di tepi jalan.

Beberapa penerima vaksin yang berkerusi roda. Ahli Parlimen Jelutong RSN Rayer (di sebelah kanan, berbaju putih lengan panjang) turut hadir menemani ibunya yang berkerusi roda.
Katanya, jarak kenderaan lalu lalang yang dekat dengan barisan orang ramai mendatangkan bahaya.Cheng berkata, pusat vaksinasi itu yang bertempat di sebuah banglo dengan pekarangan yang luas sepatutnya membenarkan orang ramai menunggu di dalam, bukan beratur di tepi jalan.

K Malarvathy, 58, berkata tiada sesiapa yang mengamalkan penjarakan fizikal, tetapi mujur cuaca tidak terlalu panas.

Ahli Parlimen Jelutong RSN Rayer turut hadir menemani ibunya yang berkerusi roda, R Krishnaveni, 78, beratur.

Katanya, beliau terpaksa menunggu 45 minit untuk ibunya mendapatkan suntikan penggalak dan keadaan itu tidak boleh diterima kerana warga emas terpaksa beratur begitu lama.Seorang pegawai di pusat vaksinasi itu belum menjawab permintaan komen daripada FMT ketika berita ini ditulis. FMT

Warga emas berang beratur lama di tepi jalan untuk dos penggalak


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU</a


Aliff Syukri nazak? Ibu minta cepat wasiatkan hartanya

Diva AA Perli Isu Majlis Perkahwinan Kamal dan Uqasha

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker