Kreatif Sungguh! Ibu Ini Kongsi Tips Gunting Rambut Anak Guna Pelitup Muka [VIDEO]

Sebaran :

Kreatif Sungguh! Ibu Ini Kongsi Tips Gunting Rambut Anak Guna Pelitup Muka [VIDEO]

Walaupun kedai gunting rambut dah dibenarkan beroperasi, mesti ramai ibu bapa yang berhati-hati untuk membawa anak-anak keluar gunting rambut di kedai, lebih-lebih lagi kalau ada anak kecil. Tambahan pula, anak-anak akan cepat rasa tak selesa kena duduk lama semasa proses gunting rambut itu.

Mesti ibu bapa ada masalah anak tak behave semasa gunting rambut kan? Jadi ibu ini ada tips nak bagi anak duduk diam masa gunting rambut terutamanya kalau gunting sendiri dekat rumah menerusi laman Tiktoknya. Senang je, guna pelitup muka!

VIDEO DIBAWAH:-

@baby.elmoo

Senang gunting rambut Medina 😍 boleh la try tips ni hahaha #hacksoflife #sabahan #3yearsold #myfirstborn

♬ Bombastic – 💠🄸🄺🄾 🅁🄰🄼🄴💠

Ramai yang tak sangka banyak rupanya fungsi pelitup muka ini. Sebelum ini, pernah viral gunting rambut budak guna mangkuk, kalini pelitup muka sahaja!



Banyak komen dari ibu bapa yang risau, nak cuba tapi takut anak mereka tak biasa dengan pelitup muka masa nak gunting rambut tu. Ibu tersebut menjawab komen netizen dengan mengatakan anaknya juga berasa takut-takut semasa pertama kali cuba.

Tetapi, dia sendiri offer duduk atas kerusi lepas kali kedua.Tambahan pula, banyak juga yang mengatakan mereka telah mencuba tips ini kepada anak-anak mereka dan menjadi!

“Kreatif betul mak-mak zaman sekarang”- Netizen

Yang tambah comelnya, pandai budak tu diam je! Duduk pun macam bos! Ramai juga yang cakap mukanya macam anak Korea.-LM

Untung parents dapat anak korean look! 

Kreatif Sungguh! Ibu Ini Kongsi Tips Gunting Rambut Anak Guna Pelitup Muka [VIDEO]


Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214

Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


Perbezaan Kertas Pandora dan rantai ala Pandora

Kertas Pandora: ‘RM900 bilion tidak masuk akal’


Sebaran :

Leave a Reply