Nelayan jumpa mayat lelaki terjun Jambatan Pulau Pinang

Nelayan jumpa mayat lelaki terjun Jambatan Pulau Pinang

GEORGE TOWN – Mayat seorang lelaki yang dipercayai mangsa terjun Jambatan Pulau Pinang ditemui dalam keadaan terapung oleh nelayan hari ini.

Penemuan motosikal jenis Kawasaki Z1000 di kilometer 5.4 jambatan tersebut membawa kepada petunjuk mangsa berusia 50-an itu.

Penemuan motosikal mangsa di atas jambatan menjadi petunjuk.
Mayat mangsa ditemui nelayan yang melalui kawasan perairan itu pada jam 8.50 pagi.Pengarah Maritim Pulau Pinang, Kepten Maritim Abd Razak Mohamed berkata, pusat operasi APMM menerima aduan awam melalui MaritIme Rescue Sub-Centre (MRSC) Langkawi memaklumkan terdapat individu dipercayai terjun dari jambatan pertama Pulau Pinang.

“Bertindak atas maklumat tersebut, bot ronda APMM telah diatur gerak bersama bot Pasukan Polis Marin ke lokasi kejadian.

“Berikutaan lokasi penemuan mangsa di kawasan berbatu, bot ronda APMM tidak dapat menghampiri mangsa dan bantuan dari bot Polis Marin telah digunakan untuk mengambil mayat mangsa tersebut dan telah dibawa ke jeti PPM Batu Uban,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Orang awam diminta agar melaporkan sebarang kejadian kecemasan atau kemalangan di laut di talian kecemasan 24 jam MERS 999 atau Pusat Operasi Maritim Pulau Pinang di talian 04 262 6146. MGJika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392
Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);
KSK-Care JAKIM di WhatsApp 011-19598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

Nelayan jumpa mayat lelaki terjun Jambatan Pulau Pinang


Baca Artikel Menarik :Layari Laman Facebook MYKMU


Muhyiddin berundurlah secara terhormat – Najib Razak

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker