Van ‘bercium’ dengan babi hutan, suami isteri nyaris maut

Van ‘bercium’ dengan babi hutan, suami isteri nyaris maut. Sepasang suami isteri nyaris maut apabila van yang dinaiki terlanggar babi sebelum terbakar dalam kejadian di Kampung Separap, Parit Sulong awal pagi Selasa.

Bagaimanapun, pasangan itu bernasib baik apabila berjaya dikeluarkan oleh orang awam dan hanya mengalami kecederaan.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Batu Pahat, Penolong Kanan Penguasa Bomba Mohd Fauzi Md Nor berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 4.58 pagi sebelum sebuah jentera dengan kekuatan 11 anggota dikejarkan ke lokasi kejadian.

“Sebaik tiba di lokasi iaitu berhampiran Maktab Rendah Sains Mara Batu Pahat, kita dapati van yang dinaiki pasangan berkenaan sedang marak terbakar.

“Difahamkan, pemandu lelaki yang berusia 63 tahun dan isterinya berusia 62 tahun dari arah Parit Sulong menghala ke Batu Pahat telah melanggar seekor babi hingga menyebabkan kenderaan mereka terbakar.

“Bomba bertindak memadam kebakaran dengan menggunakan satu aliran salur bantu mula sumber air pam jentera namun van berkenaan hangus 90 peratus,” katanya dalam satu kenyataan pada Selasa.

Jelasnya, pemandu lelaki mengalami cedera di bahagian pinggang dan kaki manakala isterinya cedera di bahagian tangan kiri dan kaki di sebelah kanan.

Kedua-dua mangsa kemudiannya dihantar ke Hospital Sultanah Nora Ismail, Batu Pahat bagi menerima rawatan.

Van ‘bercium’ dengan babi hutan, suami isteri nyaris maut

 


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker