Kaki sondol mata duitan, Fiza buat laporan polis

Kaki sondol mata duitan, Fiza buat laporan polis

Dituduh kaki sondol, Fiza Halim lapor polis

Pelakon Fiza Halim mendedahkan dia mempunyai sebab tersendiri mengapa terpaksa mengunci mulut selama empat hari sejak namanya tular selepas dijaja dengan kisah tidak enak.

Jelasnya, dia dinasihatkan oleh polis supaya tidak membalas atau menjawab apa-apa pertanyaan kerana semua mesej dan komen diterimanya dipantau Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dan polis.

“Apa yang boleh saya beritahu di sini, selama empat hari saya berdiam diri tak nak ulas apa-apa sebab pihak polis arahkan supaya tidak membalas atau menjawab apa-apa pertanyaan.

“Hal ini kerana segala kiriman mesej dan komen yang saya dapat selama empat hari ini telah dipantau oleh SKMM dan polis. Semua masih lagi dalam siasatan. Akaun saya ini pun dah dirujuk ke bahagian yang berwajib,” tulisnya dalam hantaran Instagram sebentar tadi.

Tambah Fiza atau nama penuhnya Siti Zaidatul Fiza Abdul Halim, semua mesej dan komen berbentuk aib, hinaa, cacian dan makian yang diterimanya selama empat hari sebelum ini sudah pun sampai ke pihak SKMM.

Pelakon berusia 43 tahun itu turut memberi amaran kepada semua yang pernah meninggalkan komen dan mesej kepadanya agar bersiap sedia untuk disiasat polis.

“Jadi bersiap sedialah ya semua yang pernah hantar mesej dan komen kepada saya. Akan disoal siasat. Tak mahu cakap banyak, kita tunggu dan lihat saja,” ujarnya lagi.

Beberapa hari lalu, nama Fiza menjadi bualan dalam Twitter selepas seorang individu yang merupakan bekas adik iparnya mendakwa dia seorang ‘kaki sondol’ dan pemusnah rumah tangga orang.

Individu yang menggunakan nama Afrina Farzana itu mendakwa, Fiza menjadi orang ketiga yang memusnahkan rumah tangga abangnya dengan bekas isteri.

Meninjau ruangan komen, hantaran yang dimuat naik Fiza menerima komen positif daripada rakan artis dan pengikutnya yang rata-rata bersetuju dengan tindakannya melaporkan perkara tersebut kepada pihak berkuasa. K Online

Kaki sondol mata duitan, Fiza buat laporan polis


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


Pelajar UiTM Jengka Meninggal Dunia Lepas Mengadu Sakit Kepala [VIDEO]

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker