Neelofa mohon doa dipermudahkan urusan

Sebaran :


PETALING JAYA – Selebriti dan usahawan terkenal sekali lagi menarik perhatian ramai selepas memuat naik tiga bacaan doa memohon agar Tuhan mempermudahkan urusan hidupnya.

Menerusi perkongsian dalam Instagramnya malam, Neelofa seperti memberi bayangan akan melalui satu langkah besar dalam hidupnya.

“Wahai Tuhanku, tiada kemudahan melainkan apa yang Engkau jadikan mudah dan perkara yang susah boleh Engkau jadikan mudah apabila Engkau mengkehendakinya.

“Wahai Rabb yang Maha Hidup, wahai Rabb yang Maha Berdiri Sendiri tidak memerlukan segala sesuatu, dengan rahmat-Mu aku meminta pertolongan.“Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku dadaku dan mudahkanlah bagiku urusanku,” tulis bekas pengacara MeleTOP itu.

Paling menarik perhatian, dia turut menulis agar pengikut Instagramnya membacakan doa tersebut untuk dirinya.

“Dengan rahmat-Mu, aku meminta pertolongan mu ya Allah SWT. Doakan saya dalam doa-doa,” tulisnya ringkas.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan sama ada doa tersebut mempunyai kaitan dengan majlis perkahwinannya yang didakwa bakal berlangsung pada hujung minggu ini.Selain itu, foto-foto kolaj di belakang doa tersebut turut memaparkan seorang wanita sedang melakukan fitting pakaian pengantin di sebuah butik.

Sehingga kini, Neelofa mahupun tunangnya, Haris Ismail serta ahli keluarga kedua-dua belah pihak masih mengunci mulut tentang perkara tersebut.

Sejak awal minggu ini, nama pelakon drama Suri Hati Mr. Pilot itu menjadi topik bualan hangat netizen selepas ramai yang mendakwa dia bakal menamatkan zaman bujang dalam sehari dua ini.

Antara tarikh yang disebut ialah 25 hingga 27 Mac ini iaitu Khamis, Jumaat dan Sabtu.Lebih menguatkan khabar angin apabila foto Haris sedang membelek samping songket di sebuah butik turut tersebar luas dalam media sosial.

Terbaharu, sekeping foto tular memaparkan layah (veil) pengantin berwarna putih tertulis huruf N yang dikongsi oleh seorang pereka fesyen terkenal tempatan menjadi perhatian ramai kerana didakwa milik Neelofa.

Untuk rekod, bekas juara Dewi Remaja 2009/2010 itu bertunang dengan Haris yang merupakan bekas peserta program Pencetus Ummah pada 1 November tahun lalu.

Bagaimanapun, pada akhir tahun lalu, hubungan pasangan tersebut dikatakan bermasalah selepas ahli keluarga Neelofa memuat naik pelbagai hantaran berbaur perli dipercayai ditujukan kepada Haris.

Hujung Januari lalu, Neelofa dalam satu sidang media maya tampil menjelaskan, hubungannya dengan Haris baik-baik sahaja.

Pada masa sama, dia turut mengakui impian perkahwinannya musnah akibat Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan yang masih diteruskan bagi mengekang penularan pandemik Covid-19. K Online


Sebaran :

Leave a Reply