[VIDEO] “Akak Good Girl Kan?” Budak 5 tahun Positif Covid-19 Sempat Pesan Pada Ibu Supaya Jaga Diri Sebelum Naik Ambulans Seorang Diri πŸ˜₯

Umum sedia maklum kes positif Covid-19 di Malaysia sejak kebelakangan ini begitu membimbangkan. Kenaikkan jumlah kes positif telah mencecah angka lebih daripada 3,000 kes dalam masa sehari.

Ketika ini, semua golongan tidak kira muda atau pun tua, masing-masing mempunyai risiko yang sama besar dijangkiti wabak berbahaya ini.

Kanak2 positif Covid-19

Menerusi perkongsian di sosial media TV AlHijrah yang diperoleh daripada Ira Hazwani, satu video kanak-kanak berjalan seorang diri dijemput petugas kesihatan menaiki ambulans untuk ditempatkan ke pusat kuarantin Covid-19 telah menarik perhatian wargaet.

Pastinya situasi itu sangat menyebakkan kerana kanak-kanak perempuan terbabit sempat mendengar nasihat ibunya dan sempat berpesan supaya wanita itu turut sama menjaga diri sebelum dia melambai dan bergerak ke arah ambulans.Tak nangis, pesan dekat ibu jaga diri

Walau bagaimanapun, sikap positifnya itu membuatkan netizen berasa terharu serta mendoakan agar kanak-kanak tersebut segera sembuh. Mereka juga berharap agar dia terus kuat walaupun berada seorang diri di pusat kuarantin itu nanti.

Dia tak nangis, kita pulak yang sebak

Beraninya adik walau baru 5 tahun

Memang tak boleh tunggu

Sumber:Β TV AlHijrah

Kredit: OMM

Orang Klang sudah lali dengan siren ambulans

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker