Keputusan SPM 2022 8 Jun

Keputusan SPM 2022 8 Jun

Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2022 akan diumumkan pada 8 Jun, demikian menurut Kementerian Pendidikan (KPM).

KPM dalam kenyataan memaklumkan calon boleh mendapatkan keputusan peperiksaan SPM dari sekolah masing-masing bermula 10 pagi.Slip keputusan akan dihantar melalui pos bagi calon persendirian atau calon boleh menghubungi Jabatan Pendidikan Negeri tempat calon mendaftar untuk menduduki peperiksaan.

Calon sekolah dan persendirian juga boleh membuat semakan keputusan melalui dalam talian di pautan myresultspm.moe.gov.my untuk mendapatkan slip keputusan peperiksaan SPM 2022 mulai 10 pagi pada 8 Jun hingga 6 petang 14 Jun.

Semakan juga boleh dibuat melalui sistem pesanan ringkas (SMS) untuk mendapatkan ringkasan keputusan peperiksaan SPM 2022 dengan menaip SPM nombor kad pengenalan angka giliran dan hantar ke 15888.

Sistem itu akan diaktifkan mulai 10 pagi pada 8 Jun hingga 6 petang pada 14 Jun.Seramai 403,637 calon berdaftar menduduki SPM 2022 di 3,355 pusat peperiksaan seluruh negara. FMT

Keputusan SPM 2022 8 Jun

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NETQistina Raisah Mahu Puteri Balqis Cerita Hal Sebenar

Kami bukan ramas punggung pun – Aliff SyukriPengacara terkenal pilih untuk ‘Free-Hair’ sambut ulang tahun ke-39

Hanya kerana iPhone, wanita muda sanggup jadi pelacur onlineRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker