PBM kecewa tiada wakil selepas pengumuman timbalan menteri

PBM kecewa tiada wakil selepas pengumuman timbalan menteri

Presiden Parti Bangsa Malaysia (PBM) Larry Sng kecewa kerana tiada wakilnya dilantik sebagai anggota pentadbiran kerajaan perpaduan walaupun menjadi parti terawal menyokong Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri ke-10.

Sng berkata meskipun kecewa dengan perkembangan itu namun pihaknya tidak mahu membiarkan kepentingan peribadi menghalang kepentingan negara.

“Kita (PBM) akan memainkan peranan untuk mengukuhkan asas kerajaan ini,” katanya di Facebook.Sng adalah satu-satunya Ahli Parlimen dari PBM dengan memenangi kerusi Julau di Sarawak.

Anwar melengkapkan barisan Jemaah Menteri kerajaan perpaduan pimpinannya apabila mengumumkan senarai timbalan menteri pada malam tadi.

Pada 2 Dis lalu, Anwar mengumumkan barisan menteri yang terdiri daripada wakil dari Pakatan Harapan (PH), Barisan Nasional (BN), Gabungan Parti Sarawak (GPS) dan Gabungan Rakyat Sabah (GRS).

Dalam pada itu, Sng tidak menolak kemungkinan PBM akan bergabung dengan parti lain seperti dirancang sebelum pilihan raya umum ke-15 (PRU15).Sehubungan itu, beliau akan mengadakan pertemuan dengan pemimpin kanan PBM dalam masa terdekat untuk menentukan hala tuju parti termasuk cadangan bergabung parti lain.

PBM sebelum ini memohon menyertai BN namun tiada sebarang kata putus diberikan selepas PRU15. FMT

PBM kecewa tiada wakil selepas pengumuman timbalan menteri


Baca Artikel Menarik:Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Baru saja kahwin Dai Syed dah cakap pasal kahwin lain (Video)

Tomok dakwa pekerjanya kena pukau

Farid Kamil Terlepas Hukuman Penjara Sebab Berlakon Watak Anwar Ibrahim?

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker