Pemandu SUV bunyikan siren semata-mata untuk pergi tandas

Pemandu yang merakam video SUV tersebut mengekori kenderaan itu sehingga ia diparkir di luar tandas sebuah stesen minyak. – Thaiger

BANGKOK – Sebuah rakaman papan pemuka (dashcam) tular di media sosial Thailand kerana memaparkan  sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV) membunyikan siren dan menyalakan lampu kecemasan semata-mata untuk berhenti di tandas, lapor laman berita Thaiger semalam.

Klip video tersebut menimbulkan kemarahan dalam kalangan netizen selepas dimuat naik di laman Facebook Let Me Know If You Want to Be Famous Return Part 3.

“Kereta ini membunyikan siren dan menyalakan lampu untuk memotong semua kenderaan lain. Ia bertindak demikian dari wilayah Pathum Thani ke  Nakhon Nayok.

“Tiada sebarang kecemasan atau kemalangan jalan raya berlaku pada 14 Ogos lalu, pukul 2 petang (waktu tempatan). Ia dikesan di sebatang jalan berhampiran Pejabat Pengangkutan Darat Wilayah Nakhon Nayok,” demikian menurut keterangan pada video tersebut.Berdasarkan video itu, ia memaparkan SUV tersebut dipandu secara laju sambil memintas semua kenderaan di jalan raya dengan keadaan lampu kecemasan dinyalakan serta siren dibunyikan di sepanjang perjalanannya.

Pemandu yang merakam video SUV tersebut mengekori kenderaan itu sehingga ia diparkir di luar tandas sebuah stesen minyak.

Kelihatan tiga penumpang keluar dari kenderaan itu dan pergi ke tandas dalam keadaan yang tidak tergesa-gesa.

Kenderaan itu dipercayai milik sebuah jabatan kerajaan negeri atau media tempatan kerana bahagian belakangnya mempunyai pelekat ‘Garuda’, iaitu lambang negara Thailand, pelekat bendera Thailand serta pelekat bertulis ‘berita’. – Agensi 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Neil Armstrong Jejak Kaki Ke Bulan ‘Dibuktikan’ Hanyalah Sebuah Rakaman

Guru lesap selepas disyaki rogol 2 pelajar di Sarawak

Berdakwah jangan pilih bulu – Ifa Raziah

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker