Kami tak tolak tawaran UMNO – PAS JohorKami tak tolak tawaran UMNO – PAS Johor

PAS menafikan dakwaan kononnya parti itu menolak tawaran kerusi oleh UMNO kerana lebih tertarik dengan tawaran BERSATU yang dikatakan menawarkan lebih banyak kerusi untuk ditandingi pada pilihan raya akan datang.

Pesuruhjaya PAS Johor, Abdullah Husin, berkata setakat ini, belum ada rundingan atau perbincangan dibuat bersama UMNO Johor berhubung pengagihan kerusi bagi Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor dan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15), apatah lagi menyatakan pendirian menolak tawaran kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN).

“Sebagai rakan dalam Muafakat Nasional (MN), PAS Johor sentiasa berlapang dada dan terbuka untuk terus komited dengan usaha memperkukuh permuafakatan ini.

“PAS Johor berharap apa juga isu berbangkit dapat diperbincang secara ukhuwah melalui rundingan supaya hubungan yang terbina akan terus terjaga,” katanya dalam kenyataan, hari ini.
Abdullah berkata demikian ketika mengulas video tular baru-baru ini memaparkan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Johor, Datuk Hasni Mohamad mempersoal kejujuran PAS dalam MN selepas parti itu didakwa menolak tawaran empat kerusi daripada UMNO dan dikatakan lebih tertarik kepada tawaran 15 kerusi daripada BERSATU.

Beliau berkata, pendekatan itu penting bagi mengelak salah faham, andaian dan laporan mengelirukan di media sosial.

“PAS Johor juga menafikan pembabitan dengan menyokong calon Berjasa pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Tanjung Piai (pada 2019) bahkan jentera PAS Johor digerakkan sepenuhnya untuk berkempen dan menyokong calon Barisan Nasional (BN) daripada MCA ketika itu.

“Justeru, PAS Johor sentiasa mengalu-alukan sebarang usaha ke arah memperkukuh permuafakatan ini demi kesejahteraan agama, bangsa dan negara,” katanya. BH

Kami tak tolak tawaran UMNO – PAS Johor

Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU</a


Suspek samun, tikam pemandu Grab diberkas (Video)

GV bukan ‘apak’ saya punya – Ramli MS

Perlu bantuan: Bapa tak mampu tampung kos ubat anak RM66,000 setahunLeave a Reply

Your email address will not be published.