Dakwaan cubit pinggang wartawan, polis belum terima laporan
Dakwaan cubit pinggang wartawan, polis belum terima laporan
Semalam media melaporkan bahawa dua wartawan wanita mendakwa menjadi mangsa kekasaran beberapa pegawai pengiring seorang menteri ketika membuat liputan program kempen PRK di Taman Anggerik dan Taman Dahlia di Johor Bahru pada Selasa.
Pegawai pengiring terbabit didakwa menghalang mereka ketika sidang media diadakan termasuk menyentuh tangan seorang wartawan wanita yang sedang membuat rakaman.
Polis masih belum menerima sebarang laporan berhubung dakwaan insiden dua pengamal media di Johor yang dikasari pegawai pengiring seorang menteri pada Selasa lalu.
Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, ketika ini, kenyataan mengenai insiden itu hanya dikeluarkan oleh sebelah pihak dan beliau sendiri belum mendapat laporan penuh berhubung perkara terbabit.
“Bagi masa sikit sebab setakat ini kenyataan dikeluarkan oleh pihak media sendiri, saya pun belum dapat laporan penuh daripada pihak polis berhubung perkara ini.
“Biasalah dalam keghairahan pihak media mendapatkan komen, mungkin timbul tolak-menolak tapi tunggulah siasatan penuh dijalankan, biasalah masing-masing menjalankan tugas,” katanya selepas meninjau pusat pengundian di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Pei Chai di sini, hari ini.
Beliau berkata, setakat ini, proses pengundian bagi Pilihan Raya Kecil Parlimen Pulai serta Dewan Undangan Negeri (DUN) Simpang Jeram berjalan lancar dan tiada sebarang insiden yang tidak diingini berlaku.
Semalam media melaporkan bahawa dua wartawan wanita mendakwa menjadi mangsa kekasaran beberapa pegawai pengiring seorang menteri ketika membuat liputan program kempen PRK di Taman Anggerik dan Taman Dahlia di Johor Bahru pada Selasa.
Pegawai pengiring terbabit didakwa menghalang mereka ketika sidang media diadakan termasuk menyentuh tangan seorang wartawan wanita yang sedang membuat rakaman. HM
Dakwaan cubit pinggang wartawan, polis belum terima laporan
Baca Artikel Menarik:
- Waran tangkap terhadap pengerusi tetap Pemuda Bersatu dikeluarkan
- Abby Abadi jumpa keluarga mangsa penyondol
- Abby Abadi diserang di Instagram, apa salah ibunya
- Muda nak keluar, silakan – Adun PKR
- Abby Abadi respon isu anaknya sondol suami orang
- Britney bogel lagi ketika berkuda
- KP Umno taja caruman Perkeso penghantar makanan
- Ustazah Asma tak benar suami kahwin lain
- Sebab Bung Moktar dibebaskan mahkamah
- Putri Ariani pukau juri di separuh akhir AGT
- Puteri Sarah dedah tentang hubungan dengan Andi Arsyil
- Takkan Mimi bercium dengan Merqeen – Anna Jobling
- DNAA Zahid, nak ikut persepsi atau fakta kes?
- Mimi Lana kecewa dituduh cium di kelab malam
Layari Laman Facebook MYKMU.NET
Kakak wanita disondol anak pasangan pelakon beri respon
Marissa ‘kejar’ sehingga Aslam tak daya melawan , dakwa bekas isteri
You must be logged in to post a comment.