Seriau Tengok Aksi Kanak-Kanak Panjat Pagar, Berdiri Luar Balkoni Undang Risau! [VIDEO]

Seriau Tengok Aksi Kanak-Kanak Panjat Pagar, Berdiri Luar Balkoni Undang Risau! [VIDEO]

Memantau anak-anak ketika bermain merupakan tanggungjawab ibu bapa bagi memastikan keselamatan mereka terjaga. Hal ini kerana dalam keseronokan juga boleh mengundang tragedi yang tidak diingini. Seperti perkongsian video ini yang memaparkan kanak-kanak perempuan berada di luar balkoni rumah tinggi!

KANAK-KANAK PEREMPUAN MAIN DI LUAR BALKONI RUMAH PANGSAPURI

Mengejutkan orang ramai menerusi laman Facebook Ammy Angah dan Facebook Warga Taman Keramat apabila memaparkan video di mana seorang kanak-kanak dilihat sedang bermain di balkoni rumah pangsapuri. Apa yang merisaukan dan menggerunkan adalah kanak-kanak perempuan tersebut bermain di luar kawasan balkoni dalam ketinggian rumah lebih dari 10 tingkat!

Kanak-kanak perempuan tersebut juga tanpa rasa takut berlari anak di sekitar luar balkoni tersebut dan memandang ke bawah. Apa yang lebih merisaukan orang ramai adalah adiknya juga berada di kawasan dalam balkoni dan khuatir bakal mengikut tindakan kakaknya.

Setelah beberapa saat berada di luar pagar balkoni yang tinggi, kanak-kanak tersebut perasan bahawa ada seseorang sedang merakam perbuatannya lalu memanjat semula pagar balkoni dan masuk ke dalam rumah. Perbuatan kanak-kanak tersebut adalah sangat merbahaya dan boleh mengundang maut! Ramai juga yang bertanyakan dimana ibu bapa kanak-kanak perempuan tersebut?

VIDEO DIBAWAH:-

Menjengah ke ruangan komen, ramai dalam kalangan pengguna Facebook melahirkan rasa risau dan mengatakan ‘berderau darah’ melihat setiap gerak-geri kanak-kanak terbabit. Bukan itu sahaja, ada juga yang menasihatkan jiran tetangga untuk peka dengan keadaan sekeliling jika keadan sebegini berlaku di kawasan perumahan. Yang penting adalah mak ayah kena peka!

Sumber: SL , Ammy AngahWarga Taman Keramat

Seriau Tengok Aksi Kanak-Kanak Panjat Pagar, Berdiri Luar Balkoni Undang Risau! [VIDEO]

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214

Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU</a


Myvi baharu lebih sporty

Kilang roti penuh najis tikus dan lipas

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker