Meroyan mahu masuk butik tidak pakai mask (Video)

Meroyan mahu masuk butik tidak pakai mask

Seorang wanita warga asing dilaporkan mengamuk di sebuah pusat membeli-belah terkenal di ibu kota selepas dia dilarang memasuki salah sebuah butik mewah di premis itu berikutan gagal mematuhi prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan.

Malah, wanita itu yang enggan mengenakan pelitup muka ketika berada di dalam pusat beli-belah terbabit turut dilihat bertengkar dengan beberapa petugas butik selepas dia diminta untuk mematuhi SOP digariskan.

Tindakan menjengkelkan wanita itu dikongsi oleh salah seorang pengguna Twitter @DFEfiercefun yang turut berada di lokasi kejadian ketika insiden tersebut berlaku.

‘Sedang beratur di situ, tidak boleh masuk tanpa pelitup muka, wanita ini mahu masuk juga dan menyifatkan individu memakai pelitup muka sebagai komunis.

“Tahniah kepada petugas butik itu dan buat @Khairykj dan @KKMPutrajaya, cari dan saman dia,” ciapnya tadi.

Dalam pada itu, menerusi dua video yang dimuat naik, wanita terbabit dilihat meminta kepada petugas premis untuk tidak melarangnya masuk memandangkan Malaysia merupakan salah sebuah negara bebas.

“You can’t stop me, it a free country, do you know me shocked (awak tidak boleh hentikan saya, ini negara bebas, awak tahu saya terkejut),” katanya ringkas.

Susulan itu, rata-rata pengguna media sosial terus melahirkan rasa marah di atas tindakan wanita warga asing berkenaan selepas dia dilihat cuba mencabar SOP ditetapkan oleh kerajaan.

Pada masa sama, orang ramai turut mempersoalkan bagaimana wanita itu boleh memasuki pusat beli-belah sedangkan SOP diamalkan di situ berada pada tahap maksimum setiap masa.

“Kenapa orang tak pakai pelitup muka boleh masuk mall? Kalau orang tempatan pengawal keselamatan tidak bagi masuk,” soal @meeloshake.

“Mall itu perlu memberi penjelasan bagaimana wanita itu boleh memasuki premis itu,” minta @Muhammadhafiz.

Penggunaan perkataan ‘Karen’ merujuk kepada sekelompok individu di luar negara yang menggunakan keistimewaan sebagai kaum kulit putih untuk beberapa perkara seperti tidak mahu mengenakan pelitup muka dan kebenaran memotong barisan. K Online

Meroyan mahu masuk butik tidak pakai mask


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU

Timbalan Menteri tersipu malu bila ditanya hendak bernikah ke?

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker