Perhinaan terhadap Pemain Badminton negara, Pemimpin Bersatu tarik balik kenyataannya

PASIR PUTEH: Naib Ketua Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Pasir Puteh, Borhanuddin Che Rahim memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia berhubung status perkauman terhadap pemain badminton negara, S Kisona, kelmarin.

Bercakap kepada Utusan Malaysia, pemilik akaun Facebook Borhan Che Rahim itu berkata, tidak pernah terlintas di fikirannya untuk merendah-rendahkan mana-mana individu atau kaum ketika menulis status di media sosial.

“Saya tidak berniat menghina kaum India dengan panggilan tersebut, ia sebaliknya bahasa percakapan di Kelantan yang merujuk kepada orang India. Ini adalah satu kekhilafan yang telah saya lakukan tanpa mengkaji kesannya.

“Dengan ini saya menarik balik kenyataan itu dan memohon maaf secara terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia terutama kepada yang terkesan akibat posting tersebut. Saya juga akan memperbaiki sikap saya kelak,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Terdahulu dalam satu permohonan maaf bertulis ditandatanganinya yang tular di media sosial, Borhanuddin turut menawarkan diri melepaskan jawatan sebagai Naib Ketua Bersatu Bahagian Pasir Puteh demi menjaga nama baik parti diwakilinya.

Hari ini tular dalam media sosial tulisan perkauman oleh ‘Borhan Che Rahim’ terhadap Kisona selepas pemain perseorangan wanita negara itu tewas di tangan pemain Jepun dalam aksi separuh akhir Piala Sudirman di Finland semalam.

Tulisan tersebut menerima kecaman pelbagai pihak termasuk Persatuan Badminton Malaysia (BAM) yang mengutuk sekeras-kerasnya perbuatan warganet terbabit

Perhinaan terhadap Pemain Badminton negara, Pemimpin Bersatu tarik balik kenyataannya


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


‘Mohon Doa Orang Ramai..’ Anak Shahrol Shiro Jalani Pembedahan Buah Pinggang

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker