Bekas juruterbang, CEO antara kibar bendera putih

Bekas juruterbang, CEO antara kibar bendera putih

KLANG: Bekas juruterbang pesawat komersial dan ketua pegawai eksekutif (CEO) sebuah syarikat antara individu yang mengibarkan bendera butih kerana memerlukan bantuan berikutan terkesan dengan pandemik Covid-19.

Perkara berkenaan dikesan Pertubuhan Kebajikan Islam (Perkim) Kapar, di sini ketika menghulurkan bantuan kepada 300 penduduk dekat sebuah kawasan perumahan di situ apabila mengibarkan bendera putih, malah turut menemui keluarga golongan M40 menjadi antara mereka yang memerlukan bantuan.

Setiausahanya, Mohamad Razif Ibrahim Muniandy berkata, situasi itu membuktikan impak besar sosioekonomi pandemik Covid-19 terhadap rakyat negara ini khususnya di kawasan Kapar.

Katanya, semasa heboh isu bendera putih, pihaknya telah memberi bantuan segera kepada 300 pengibar bendera putih di kawasan tersebut.

“Apabila kami membuat tinjauan pengibar bendera putih, amat mengejutkan apabila mengetahui golongan T20 dan M40 seperti juruterbang pesawat komersial dan bekas CEO berada dalam keadaan yang memerlukan bantuan.

“100 keluarga memang dalam senarai sedia ada, 200 keluarga adalah orang susah baharu. Kita menganggap jika keadaan kewangan tidak begitu mendesak, golongan tersebut tidak akan meminta bantuan,” katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Penyampaian 100 Kotak Makanan Misi Ummah Bantu Ummah Bantuan SOS Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) di Kampung Sementa hari ini yang turut dihadiri Setiausaha Agong MAPIM, Zuhanis Zainol. Utusan

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392
Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);
KSK-Care JAKIM di WhatsApp 011-19598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

Bekas juruterbang, CEO antara kibar bendera putih


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


Muhyiddin berundurlah secara terhormat – Najib Razak

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker