Saat Detik Menakjubkan Bola Golf Disambar Petir Ketika Di Udara [VIDEO]

Saat Detik Menakjubkan Bola Golf Disambar Petir Ketika Di Udara [VIDEO]

LONDON – Seorang remaja yang sedang leka bermain golf ketika cuaca  ribut terkejut apabila bola golf yang dipukulnya disambar petir ketika  melantun di udara, lapor akhbar The Sun hari ini.

Dalam satu video yang dimuat naik di TikTok, Tomas Gomez, 18, bersama rakan dan adik-beradiknya dilihat sedang bermain golf jenis ‘topgolf’ dalam keadaan cuaca buruk.Dia kemudiannya memukul bola golf yang melantun pada kelajuan 142 kilometer sejam sebelum disambar petir secara tiba-tiba.

“Apabila saya melihat petir tersebut, gerak hati saya menyuruh saya berlari.

“Bagaimanapun, saya terjatuh di atas lantai yang basah dan bersyukur kerana petir tersebut menyambar bola golf, dan bukannya saya,” katanya.

VIDEO DIBAWAH:-

Sementara itu, menurut jurucakap Topgolf, sejurus selepas kejadian tersebut, pihaknya mengikuti protokol keselamatan dan membawa kesemua pengunjung ke dalam bangunan.“Kebiasannya, kami tidak mengarahkan pengunjung untuk keluar dari bangunan, sebaliknya membawa mereka masuk ke dalam bangunan sehingga ribut berakhir,” ujarnya. – AGENSI

Saat Detik Menakjubkan Bola Golf Disambar Petir Ketika Di Udara [VIDEO]


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


“Saya Bertuah Berjiran Dengan Pelawak Veteran Mat Sentul, Ditawar Muncul Iklan TV”-Imran Ajmain[VIDEO] “Hawau Kau !!” MakCik Melaka Ini Sakan Bertekak Macam ‘Petir’, Pasal Perut Bertingkat.🤣Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker