Kisah Benar Bila Gadis Ini Miliki Dua Vagina, Alami Dua Haid Serentak [VIDEO]

Kisah Benar Bila Gadis Ini Miliki Dua Vagina, Alami Dua Haid Serentak [VIDEO]

TRENTON, New Jersey – Seorang pelajar perempuan di Amerika Syarikat yang dilahirkan memiliki dua rahim dan dua vagina mengaku dia mengalami haid dua kali sebulan dan masih boleh mengalami menstruasi biarpun ketika hamil, lapor laman berita Mirror UK kelmarin.

Paige DeAngelo, 20, mempunyai uterus didelphys iaitu sejenis kecacatan sejak lahir yang menyebabkan dia mempunyai dua sistem reproduktif yang berfungsi sepenuhnya.

Keadaan itu menyebabkan dia mengalami dua menstruasi dua kali.

Ia juga bermaksud DeAngelo boleh hamil dalam salah satu rahim  dan tidak menyedarinya sehinggalah dia mengalami gejala.DeAngelo mendedahkan perkara tersebut di laman TikTok dan berkata, kehamilan boleh berlaku dalam kedua-dua rahimnya pada masa yang sama sekali gus berisiko menyebabkan komplikasi kesihatan.

@paige.deangelo

Reply to @iconicakes it’s not (8) or (0)(0) and here’s why #uterinedidelphys comment your questions id be happy to make people more aware of this

♬ original sound – paige leigh

Menurutnya, dia menderita menstruasi tidak tetap selama bertahun-tahun namun hanya mengetahui menghidap uterus didelphys dua tahun lalu.

“Menstruasi saya tidak teratur dan ada kalanya saya didatangi haid selang dua minggu sebulan dan adakalanya selang beberapa minggu,” jelasnya.

DeAngelo berkata, keadaannya juga menyebabkan dia berisiko tinggi untuk melahirkan bayi pramatang dan keguguran memandangkan saiz rahimnya lebih kecil berbanding biasa.

Dia juga mengakui menangis selepas mendapat tahu tentang keadaannya dan doktor memaklumkan sekiranya dia mahu menjadi ibu, DeAngelo mungkin perlu menggunakan khidmat ibu tumpang.“Saya menangis kerana saya mahukan sebuah keluarga yang besar,” katanya. -Agensi

Kisah Benar Bila Gadis Ini Miliki Dua Vagina, Alami Dua Haid Serentak [VIDEO]


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


Wanita Hamil Dibelasah Suami Masih Koma, Ramai Pakat Buat Solat HajatLilin Aromaterapi Gwyneth Paltrow Berbau ‘VAGINA’ Meletup?

Cucu tipu nenek anaknya masih hidup

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker