Bajet Rendah, Nak Nampak Mahal – Barang Shopee



Sebaran :

Bajet Rendah, Nak Nampak Mahal - Barang Shopee

Bajet Rendah, Nak Nampak Mahal – Barang Shopee

Kembali lagi kita ke episod duduk rumah tetapi tidak tahu nak buat apa?

Musim-musim PKP inilah ramai yang mula nak buat dekorasi rumah termasuk ruang tamu, bilik, dapur dan sebagainya.

Mana tidaknya, dah bosan asyik vibes yang sama je bukan? Kita tukar setahun sekali untuk cari vibes yang lain supaya selesa duduk dan sedap mata memandang!

Bajet Rendah, Nak Nampak Mahal - Barang Shopee

Tips yang penting sebelum nak deko sesuatu bilik atau ruangan adalah pilihan tema dan warna yang tepat

1. Setelah tetapkan tema dan warna ruangan, anda perlu padankan atau sesuaikan warna dinding dengan warna perabot dan langsir. Boleh rujuk tema di sini.

2. Warna dinding kebiasaannya lebih sesuai jika menggunakan warna cerah seperti krim atau putih supaya kelihatan lebih luas dan bersih.

3. Perabot yang digunakan juga perlu sesuai warnanya dengan pemilihan tema anda.

4. Penggunaan pokok hiasan boleh menaikkan lagi seri ruangan anda.

Jom lihat contoh-contoh ruang tamu minimalis dan cantik di bawah:

Bajet Rendah, Nak Nampak Mahal - Barang Shopee

Bajet Rendah, Nak Nampak Mahal - Barang Shopee

Bajet Rendah, Nak Nampak Mahal - Barang Shopee

Ini 15 barang Shopee yang murah untuk deko ruang tamu:

1. Langsir
Bajet Rendah, Nak Nampak Mahal - Barang Shopee

Image via Shopee

Pastikan pemilihan langsir anda sesuai dengan tema anda. Lebih kemas jika anda memilih satu warna basic seperti putih, coklat, kelabu atau krim supaya kelihatan kemas. Jika anda suka yang bercorak, pastikan ia tidak mempunyai corak yang besar.

Harga: RM14.50 hingga RM33.00

Klik sini untuk beli.

2. Curtain blind

Bajet Rendah, Nak Nampak Mahal - Barang Shopee

Nak konsep minimalis? Boleh beli curtain blind. Ia akan nampak lebih kemas. Tak perlu ikat kemas-kemas, hanya perlu tarik saja.

Harga: RM20.72 hingga RM75.90

Klik sini untuk beli.

3. Karpet

Bajet Rendah, Nak Nampak Mahal - Barang Shopee

Bajet Rendah, Nak Nampak Mahal - Barang Shopee

Tak mampu beli karpet mahal-mahal? Jangan risau, karpet ini bukan saja murah, nampak cantik dan have-have. Cuma pastikan anda ikut tema ya. Banyak lagi corak yang sedia ada di Shopee. Macam-macam saiz ada!

Harga: RM37.50 hingga RM84.10

Klik sini untuk beli.

4. Canvas painting

Image from Shopee

Image from Shopee

Lukisan kanvas ini merupakan dekorasi yang paling cantik bila digantung pada dinding. Bukan saja warnanya masuk dengan cat dinding rumah anda, ia juga boleh menaikkan lagi seri sesuatu ruang atau sudut.

Harga: RM10 hingga RM34

Klik sini untuk beli.

5. Wall storage organizer

Image from Shopee

Image from Shopee

Tak suka bila tengok wayar, DVD player, router wifi berbelit-belit dan berselerak? Anda boleh dapatkan wall storage ini, setiap alatan rumah boleh diletakkan di tempat masing-masing. Barulah kemas!

Harga: RM27.40

Klik sini untuk beli.

6. Self hanging rack

Image from Shopee

Suka letak buku, jam atau gambar-gambar? Anda boleh dapatkan rak ini untuk dipasangkan pada dinding. Ia boleh dijadikan hiasan juga, takdalah dinding nampak kosong sangat kan?

Harga: RM24.20

Klik sini untuk beli.

7. Vintage lamp

Image from Shopee

Image from Shopee

Baru nampak unik, tak adalah bosan dengan lampu putih je kan? Jom beli!

Harga: RM13.90 hingga RM43.88

Klik sini untuk beli.

8. Pokok hiasan

Image from Shopee

Image from Shopee

Pokok-pokok yang menghijau ini sudah tentunya akan Pokok-pokok menghijau ini sudah tentunya akan menaikkan lagi seri dan vibes yang positif. Kedai Shopee ini menawarkan pelbagai jenis pokok dan saiz yang berbeza. Check out now!

Harga: RM85 hingga RM210

Klik sini untuk beli.

9. Key holder

Image from Shopee

Kunci bersepah-sepah? Ini alat paling function, bukan saja unik dan kemas. Alat ini juga memberi vibes-vibes retro. Senang kalau nak ambil kunci dan simpan.

Harga: RM39.90

Klik sini untuk beli.

10. Toy storage box

Image from Shopee

Jika di rumah anda mempunyai anak kecil, sudah tentu ruang tamu menjadi satu kawasan untuk mereka bermain bukan? Storage box ini berfungsi untuk menyimpan mainan mereka supaya tidaklah bersepah ruang tamu anda.

Harga: RM16.88

Klik sini untuk beli.

11. Bean bag

Image from Shopee

Nak relax dan berehat selain duduk di sofa ruang tamu? Anda wajib dapatkan bean bag yang ada macam-macam warna!

Harga: RM65

Klik sini untuk beli.

12. Wooden rack

Image from Shopee

Image from Shopee

Kepada sesiapa yang suka membeli pokok, anda boleh dapatkan rak kayu ini untuk jadikan tempat koleksi tanaman anda.

Harga: RM44.91 hingga RM89.91

Klik sini untuk beli.

13. Candle holder

Image from Shopee

Image from Shopee

Candle holder ini bukan saja estetik, malah cantik untuk dipamerkan atau dijadikan hiasan di ruang tamu.

Harga: RM19.90 hingga RM29.90

Klik sini untuk beli.

14. Remote control holder

Image from Shopee

Haa, remote bersepah-sepah pun boleh buat serabut otak juga kan? Lepas ini bolehlah letak kemas-kemas semua jenis remote dalam box ini.

Harga: RMRM29.90 hingga RM32.90

Klik sini untuk beli.

15. Bangku

Image from Shopee

Bangku yang kecil dan comel ini bukan saja boleh buat duduk anak-anak anda, malah ia juga boleh dijadikan hiasan di ruang tamu.

Harga: RM98

Klik sini untuk beli.

Haa, dah ada idea kan? Jom shopping, baru boleh start deko. Good luck guys! 😀


Sebaran :


Leave a Reply