Neelofa, PU Riz Didakwa Di Mahkamah Esok

Selebriti popular Noor Neelofa Mohd. Noor atau Neelofa dan suaminya, Muhammad Haris Mohd. Ismail akan didakwa di mahkamah esok berhubung pelanggaran prosedur operasi standard (SOP) semasa Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) pada 2 Mei lalu.

Menurut Sumber Mahkamah, pasangan itu akan didakwa di Mahkamah Majistret Dua, Kompleks Mahkamah Seremban di sini pada pukul 9 pagi esok atas kesalahan melanggar SOP dengan merentas negeri ke Pusat Perniagaan Nilai 3, Nilai untuk membeli karpet.

Jelas sumber, kedua-dua mereka akan didakwa di bawah Peraturan 19 Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempat Jangkitan Kawalan Pergerakan).

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Nilai, Superitenden Mohd. Fazley Ab. Rahman berkata, pihak polis akan mengeluarkan kenyataan media berhubung perkara itu dalam masa terdekat.Sebelum ini, Mohd. Fazley memberitahu, siasatan dijalankan memandangkan isu gambar dan video melibatkan Neelofa dan Muhammad Haris itu melanggar SOP sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Pada 4 Mei lalu, Neelofa dan Muhammad Haris dipanggil ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nilai bagi memberi keterangan selama empat jam berkaitan penularan gambar dan video mereka berada di sebuah premis menjual permaidani di Pusat Perniagaan Nilai 3 pada 2 Mei 2021.

Turut diambil keterangan ialah pemilik premis serta pembantu kedai karpet tersebut.

Neelofa sekali lagi menjadi bualan hangat netizen selepas didakwa merentas negeri ke Nilai 3, Negeri Sembilan untuk membeli karpet dan netizen mempersoalkan bagaimana dia boleh nerentas negeri semata-mata untuk membeli barang perhiasan rumah.Perkara tersebut mula menjadi bualan selepas Neelofa memuat naik sekeping foto dan video di akaun Instagram miliknya yang memaparkan dia dan suami berada di sebuah kedai karpet.

Dalam video yang dikongsi juga, dia dilihat merakam seorang pekerja dan turut mempromosikan kedai tersebut yang terletak di Nilai 3.

Siasatan sebelum ini dijalankan di bawah Seksyen 21A Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 (Akta 342), Peraturan 19 Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempat Jangkitan Kawalan Pergerakan). dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998. – K! ONLINE

Beli karpet online saja, Anzalna Nasir perli Neelofa ke?

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker