[VIDEO] BlackPink Cuba Buat Tarian Popular Di TikTok ‘Ampun Bang Jago’ Buat Netizen Terhibur

Sebaran :

Lagu dan tarian yang cukup terkenal di aplikasi TikTok ‘Ampun Bang Jago’ ini menjadi tumpuan ramai apabila pelbagai lapisan usia turut mencuba untuk melakukannya. Malah melodi lagu ini agak catchy dan tariannya pula mudah untuk diikuti pengguna aplikasi tersebut.

Terbaharu, tular pula di internet apabila Blackpink cuba buat tarian popular di TikTok ‘Ampun Bang Jago’ ini. Kumpulan penyanyi Kpop terkenal di Korea dan juga beberapa negara lain termasuklah Indonesia dan Malaysia sendiri. Sebut sahaja lagu mereka seperti Kill This Love, Ice Cream, Bombayah dan lain-lain pasti ada yang pernah mendengarkannya.

Malah peminat kumpulan Blackpink mengelarkan diri mereka sebagai Blink. Video Blackpink cuba buat tarian popular ‘Ampun Bang Jago’ ini dikongsikan semula di Instagram Era.je seperti berikut:

Perkongsian semula ini telah meraih lebih 310 ribu tontonan dan pelbagai reaksi netizen. Berikut antara komen yang ditinggalkan di perkongsian tersebut:

Jennie macam blur je. Lisa jugak yang happy

Blackpink Ampun Bang Jago 3

Omooo Jisoo cute giler

Blackpink Ampun Bang Jago 2

Comel je Rose sebut Bang Jago omomomo

Blackpink Ampun Bang Jago 1

Difahamkan sebenarnya kumpulan Blackpink diminta untuk meniru tarian Ampun Bang Jago ini ketika sesi rakaman temubual di rancangan TV Indonesia. Berikut adalah rakaman penuh sesi temubual mereka ini:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=y-RKQZsUGM0[/embedyt]

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=qY1IFnjM8-Y[/embedyt]

Kredit: HCL

Tular Tarian lelaki berentak Jawa bersama anak muridnya, “Bertuah anak muridnya…” [ VIDEO ]


Sebaran :

Leave a Reply