Cetus kontroversi lagi malam tadi, Ketua Pengarah RTM kecewa dengan Ustaz Don

s k

Seakan panas tak sampai ke petang.

Baru muncul semula selepas direhatkan untuk seketika, pembabitan Don Daniyal Don Biyajid dalam program Salam Baitullah nampaknya berakhir selepas dia sekali lagi mencetuskan kontroversi malam tadi.

Tindakan ke atas pendakwah selebriti itu dimaklumkan oleh Ketua Pengarah Penyiaran Malaysia, Suhaimi Sulaiman.Malah Suhaimi memberi bayangan kekecewaannya ekoran kontroversi tersebut.

“Bila dah bagi peluang, dah consult authority dan ahli agama, dah remind apa yg boleh cakap dan apa yg tak boleh, kenalah pandai anticipate response from viewers.

Wisdom kena ada, kawalan diri kena mantap.

Don’t play victim. So sorry have to rest you. Maaf semua, hang in there team,” ciap Suhaimi di platform X petang ini.Sementara itu ketika dihubungi, Suhaimi berkata Don Daniyal sepatutnya mengikut setiap garis panduan yang diberikan.

“Apa yang kami dah beritahu untuk dibuat dan tidak dibuat.

“Kami dah beri peluang, dan berunding dengan pihak agamawan tapi dia tak ikut.

“Kita tak terima dia untuk on air (bersiaran) lagi. Untuk baki episod Salam Baitullah akan datang dia takkan ada dah,” katanya.Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Sambut ‘Birthday’ Zayn Rayyan di kubur, netizen rasa makin pelik (Video)1 by 1: “Kalau tak mabuk itu orang mesti kena” – Anne singlet putih

Punca Hajar Aswad dicuri dan 30 ribu jemaah haji dibunuhKalau tak boleh gurau, duduk surauRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker