Sanusi beri masa PKR dan DAP ‘melompat dan terkinja’ sebelum buat laporan SPRM

PETALING JAYA: Menteri Besar Kedah Sanusi Nor ‘berahsia’ bila beliau akan melaporkan dakwaan banyak projek di negeri itu tergendala kerana tiada ‘pelincir’ atau rasuah diberikan kepada ahli PKR dan DAP.

Menyahut ‘cabaran’ Timbalan Presiden PKR Rafizi Ramli supaya dakwaan itu dilaporkan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Sanusi berkata ia akan dibuat apabila ‘tiba masanya’.

“Bagi galak (seronok) dulu, terkinja-kinja, lompat-lompat, dan terjun telaga apa dahulu (dan) selepas itu saya (akan) buat laporan.“Kalau saya (buat) laporan sekarang, (maka) mereka tidak akan kenalah,” katanya menurut Sinar Harian.

Sanusi yang juga pengarah pilihan raya Perikatan Nasional (PN) dipetik media mendakwa banyak projek tergendala di Kedah tergendala disebabkan tiada ‘pelincir’ atau rasuah diberikan kepada wakil PKR dan DAP.

Beliau dilaporkan membuat dakwaan itu ketika berucap pada pelancaran jentera PN PRK Sungai Bakap, 8 Jun lalu.

Rafizi dalam maklum balas pada keesokannya berkata Sanusi sengaja membangkitkan tuduhan seperti itu untuk menutup kelemahannya mentadbir Kedah.Sehubungan itu, beliau Sanusi tidak memperbodohkan orang Melayu dan menjangka pengarah pilihan raya PN itu akan membuat bermacam lagi dakwaan pada kempen PRK Sungai Bakap.

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NETSambut ‘Birthday’ Zayn Rayyan di kubur, netizen rasa makin pelik (Video)

1 by 1: “Kalau tak mabuk itu orang mesti kena” – Anne singlet putihPunca Hajar Aswad dicuri dan 30 ribu jemaah haji dibunuh

Kalau tak boleh gurau, duduk surauRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker