Maszlee tandingi ketua cabang PKR Simpang Renggam

 

Ahli Parlimen Simpang Renggam Dr Maszlee Malik mengesahkan bertanding jawatan Ketua Cabang Simpang Renggam pada Pemilihan PKR 2022.

Bekas menteri pendidikan itu mengesahkan perkara itu dalam kiriman WhatsApp kepada Bernama malam ini.

“Ya saya akan bertanding Ketua Cabang Simpang Renggam,”katanya.

Maszlee menyertai semula PKR pada November tahun lepas.Beliau pernah mendaftarkan diri sebagai ahli PKR pada 2017 di cabang Ampang.

Maszlee kemudian menganggotai Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu dan dilantik sebagai Menteri Pendidikan Kerajaan Pakatan Harapan namun dipecat dari parti itu pada Mei 2020 seterusnya memutuskan untuk menjadi Ahli Parlimen Bebas.

Terdahulu media melaporkan tiga selebriti tanah air turut mencuba nasib pada pemilihan kali ini antaranya pelakon dan produser Datuk Adflin Shauki yang menawarkan diri untuk bertanding sebagai calon Ketua Cabang Setiawangsa.

Proses Pemilihan PKR 2022 bermula Ahad lepas sehingga 11.59 malam ini bagi proses pencalonan peringkat cabang manakala pencalonan bagi jawatan tertinggi pusat dan sayap dilaksanakan semalam.Sementara itu, Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Akmal Nasrullah Mohd Nasir pula mengesahkan beliau tidak mempertahankan jawatan disandangnya itu pada Pemilihan PKR 2022, sebaliknya memberi bayangan untuk bertanding bagi jawatan Ahli Majlis Pimpinan Pusat (MPP).

Ahli Parlimen Johor Bharu itu berkata ketika ini beliau hanya mahu mempertahankan jawatan Ketua Cabang Johor baru.

“Tak pertahankan (jawatan Ketua AMK), saya dah habis penggal AMK. Ketika ini saya fokus pertahankan Ketua Cabang Johor Bharu.

“(Pencalonan jawatan ahli) MPP akan (saya) putuskan nanti,” katanya menerusi kiriman WhatsApp kepada Bernama malam tadi.Semalam, Bernama melaporkan Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan Parti PKR (JPP) Dr Zaliha Mustafa mengesahkan hanya dua calon bertanding bagi jawatan Ketua AMK sehingga proses pencalonan ditutup tengah malam tadi.

Saingan jawatan itu menyaksikan dua bekas aktivis mahasiswa menawarkan diri iaitu Adam Adli Abdul Halim dan Fahmi Faizol.

Sebelum ini, PKR memutuskan pencalonan bagi pemilihan 20 Ahli MPP, Wanita dan AMK pada Kongres Nasional yang sepatutnya berlangsung semalam, ditangguhkan ke 28 Mei depan.

– Bernama

 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Pencuri telefon kena ‘smackdown’, tewas di tangan wanita

Gadis cantik jadi buruh sanggup pikul simen

Amalan Dilakukan Rasulullah s.a.w. Ketika Berbuka Puasa

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker