TPM Nasihat Kumpulan Misi HM4P Ke Palestin Pulang Ke Tanah Air

TPM Nasihat Kumpulan Misi HM4P Ke Palestin Pulang Ke Tanah Air

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menasihati pasukan Misi Humanitarian Mission 4 Palestine (HM4P) yang kini berada di Kaherah, Mesir untuk pulang dulu ke Malaysia berikutan keadaan di Gaza masih tidak menentu.

Nasihat itu disuarakan Ismail Sabri pada sidang video beliau bersama pasukan bantuan kemanusiaan ke Palestin itu yang diketuai Pengerusi Biro Kebajikan UMNO Malaysia (BKUM) yang juga Ahli Parlimen Baling, Datuk Seri Abdul Azeez Abdul Rahim hari ini.

“Insya-Allah jika keadaan stabil, mereka boleh ke Gaza semula. Kepada rakyat Malaysia yang dikasihi, setiap orang ada pengorbanannya, dalam pengorbanan juga pasti ada ujiannya.“Tetapi Allah itu Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang, Dia mengetahui setiap pengorbanan seorang insan.

“Semoga setiap usaha dan pengorbanan itu dijadikan asbab kebahagiaan yang dapat untuk semua,” katanya menerusi hantaran di laman Facebook rasminya, malam ini.

Misi HM4P bermula 19 Jun lalu dengan tujuan menyatakan solidariti rakyat Malaysia kepada warga Palestin, selain menyalurkan bantuan kemanusiaan dalam bentuk kewangan, bekalan makanan dan ubat-ubatan kepada Masjid Al-Aqsa di Baitulmaqdis, Tebing Barat dan warga Palestin terjejas di Gaza yang diserang tentera Israel pada Mei lalu.

Serangan rejim Israel ke atas wilayah Gaza yang berakhir dengan gencatan senjata pada 21 Mei lalu menyaksikan kemusnahan harta benda, selain mengorbankan lebih 250 warga Palestin termasuk 66 kanak-kanak. – BERNAMATPM Nasihat Kumpulan Misi HM4P Ke Palestin Pulang Ke Tanah Air


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


 

Misi Bantuan Kemanusiaan UMNO Lakar Kebanggaan Buat Negara – Duta Malaysia Di Jordan [VIDEO]

Menyorok dalam bonet kereta, polis gagalkan cubaan tiga warga asing rentas negeri

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker