Ingat kami bodoh, Tajuddin selar Ahmad Maslan

Ingat kami bodoh, Tajuddin selar Ahmad Maslan

Ahli Parlimen UMNO tak bodoh, Tajuddin selar Ahmad Maslan

Ahli Parlimen UMNO tahu apa yang harus dilakukan ketika mengundi usul yang dibentangkan di Dewan Rakyat, kata seorang anggota Majlis Tertinggi parti, sini terhadap Setiausaha Agung, Datuk Seri Ahmad Maslan.

Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman, pengarah pilihan raya parti itu, mengatakan setiap MP mempunyai pendirian masing-masing dan tidak perlu diberitahu apa yang harus dilakukan walaupun mereka terikat dengan keputusan Majlis Tertinggi UMNO untuk menarik kembali sokongan kepada Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.Tajuddin memberitahu Utusan Malaysia bahawa Ahmad telah mengarahkan ahli parlimen UMNO untuk mematuhi keputusan dewan.

“Saya seorang MP, saya tahu apa yang harus dilakukan. Adakah ahli parlimen begitu bodoh sehingga tidak tahu menjaga kepentingan parti?

“Anda mahu kami mengikuti keputusan parti? Kami tahu, lah, ”kata ahli parlimen Pasir Salak petik akhbar itu.

Minggu lalu, Ahmad mengatakan Ahli Parlimen UMNO dibenarkan menggunakan budi bicara mereka sendiri ketika mengundi untuk usul pada persidangan Parlimen akan datang.Bagaimanapun, dia mengatakan bahawa sebarang keputusan yang dibuat oleh parti mesti menjadi panduan bagi ahli parlimen UMNO ketika memberikan suara.

Walaupun dia tidak menyebut apa-apa mengenai usul tidak percaya terhadap perdana menteri, Ahmad dipercayai merujuk kepada keputusan UMNO untuk menarik balik sokongan kepada Muhyiddin.

Tajuddin juga mengatakan Dewan Rakyat akan memutuskan apakah langkah UMNO untuk menarik kembali sokongan kepada Muhyiddin berjaya atau tidak.

Ini kerana sebarang percubaan untuk menjatuhkan perdana menteri hanya akan berhasil jika gerakan keyakinan diajukan dan Muhyiddin kehilangan majoriti. SMIngat kami bodoh, Tajuddin selar Ahmad Maslan


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


Kita mahu PM yang menyakinkan, bukan beli katak

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker