[VIDEO] Respek la Bro! Lelaki Ini Cuba Bantu Sedaya Upaya Padamkan Kereta Terbakar Dipuji Netizen · MYKMU.NET

[VIDEO] Respek la Bro! Lelaki Ini Cuba Bantu Sedaya Upaya Padamkan Kereta Terbakar Dipuji Netizen

Share

Baru-baru ini tular di sosial media dengan satu video seorang lelaki cuba bantu padamkan kereta terbakar di tepi jalan. Menerusi video yang dikongsikan itu kelihatan seorang lelaki sedang melintas jalanraya sambil membawa alat pemadam api.

Selepas berjaya melintas jalan tersebut, kelihatan api sudah marak menyambar kenderaan itu. Namun lelaki itu tetap mencuba untuk memadamkan api tersebut. Biarpun begitu di akhir video itu, nampaknya usaha lelaki tersebut menemui kegagalan.

Walaubagaimana pun, usaha lelaki cuba bantu padamkan kereta terbakar tersebut dipuji oleh orang ramai. Berikut adalah video usaha murni lelaki tersebut yang telah dikongsikan semula di Twitter  baru-baru ini:

Video lelaki berani tersebut meraih lebih ribuan tontonan. Rata-rata netizen memuji tindakan lelaki ini dan respek akan keberaniannya itu.

Berikut antara kata pujian ramai yang ditinggalkan di ruangan komen perkongsian tersebut:

Abang you have my respect. Tapi tuelah…Saya pon tak da keberanian macam abang untuk berhenti dan padamkan api tue…Abang memang hebat

Lelaki cuba padamkan kebakaran kereta 3

Yang last tu bila dah abis pemadam api tu die baling je. Tapi still dia nak tolong gak. Terbaik bro. Respect

Lelaki cuba padamkan kebakaran kereta 2

Respect! Walaupun tak padam, tapi niat tu ada… Yang lain semua selfish! Tak nak beri laluan awal awal

Lelaki cuba padamkan kebakaran kereta 1

Kredit: HCL

Nak pergi mohon bantuan, motosikal pula terbakar

Bank Negara Tak Terbakar Pun Duit Hilang Juga

Leave a Reply